Huomasitko? Mestarien liigan historian pisin voittoputki meni poikki – Keylor Navas vei maalivahtien taiston

© Kuva: Getty Images

Bayern Münchenin Etelä-Saksan lumisateessa kärsimä 2-3-tappio PSG:lle Mestarien liigan puolivälierien avausosassa merkitsi samalla sitä, että kilpailun historian pisin yksittäisen pelajaan voittoputki meni poikki. Bayernin maalivahti ja kapteeni Manuel Neuer oli voittanut Mestarien liigassa 17 ottelua peräkkäin, mutta eilen putki katkesi.

Neuerin selän taakse pani pallon Kylian Mbappé kahteen otteeseen ja loukkaantumisen takia pois vaihdettu toppari ja kapteeni Marquinhos kerran. Mbappén ensimmäisessä maalissa Neuer vaikutti varsin hapuilevalta. Manuel Neuer oli nollannut saman joukkueen viime elokuussa Mestarien liigan loppuottelussa, mutta nyt PSG pani voittoputkelle pisteen.

– Rakastan maailman parhaita pelaajia vastaan pelaamista, ja Manuel Neuer on yksi kaikkien aikojen parhaista. En kokenut mitään paineita. En onnistunut tekemään maalia häntä vastaan finaalissa, mutta toivon onnistuvani siinä jälleen ensi viikolla, Kylian Mbappé kommentoi Neueria CBS Sportsin haastattelussa pelin jälkeen.

Neuerin sijaan illan juhlittu maalivahtisankari oli tällä kertaa Real Madridissa vuosina 2016-2018 kolmesti peräkkäin Mestarien liigan voittanut Keylor Navas. Kun Neuerille kirjattiin keskiviikkona vain yksi torjunta, torjui costaricalainen yhteensä kymmenen laukausta – eniten tämän kauden Mestarien liigassa ja jaetulla sijalla eniten Mestarien liigan historian puolivälierävaiheessa Opta Sportsin tilastohistorian alkamisesta kaudelta 2003-2004 lähtien. Kaiken lisäksi Navasin torjunnoista monet olivat varsin upeita.