Manchester United järjesti torstai-iltana hurjat murskajaiset Old Traffordilla, kun se kaatoi Eurooppa-liigan välierien avausosaottelussa AS Roman peräti maalein 6-2.

Bruno Fernandes vei Unitedin johtoon jo yhdeksännellä peliminuutilla, mutta Roma siirtyi tauolle 1-2-johtoasemassa Lorenzo Pellegrinin ja Edin Džekon osuttua maalipuiden väliin.

Toisella puoliajalla United oli tyly isäntä ja otti tukevan otteen finaalipaikasta tekemällä peräti viisi maalia.

Maalikarkelot aloitti Edinson Cavani, joka laukoi toisen jakson alussa tasoituksen ja varttia myöhemmin 3-2-johtomaalin.

Fernandes vei Unitedin illan toisella osumallaan 4-2-johtoon rangaistuspotkusta ja Paul Pogba puski vartti ennen päätösvihellystä 5-2-maalin.

Ottelun päätösnumerot 6-2:aan laukoi loppuminuuteiksi kentälle päässyt Mason Greenwood.

Europelien välierävaiheessa on edellisen kerran nähty saman joukkueen tekevän kuusi maalia miltein 57 vuotta sitten. Toukokuussa 1964 Real Madrid kaatoi kotikentällään Zürichin maalein 6-0, eikä kyseisen ottelun jälkeen vastaavia maalikarkeloita ole välierissä nähty. United onnistui siis tuiki harvinaisessa tempussa.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

OptaJoe

@OptaJoe
6 - @ManUtd have scored six goals in a single match in European competition for the first time since netting seven against Roma in April 2007; they are the first side to net as many in a major European semi-final since Real Madrid in the European Cup in May 1964. Fun. #UEL

Murskavoitto oli sangen makoisa paitsi United-miehistölle myös Ole Gunnar Solskjærille, jonka välieräkirous on vihdoin tulossa päätökseen. United on hävinnyt kaikki neljä aiempaa välieräottelua norjalaisluotsin alaisuudessa, mutta viidennellä yrittämällä manchesterilaisseura on lunastamassa finaalipaikan.

Unitedille riittää finaalipaikkaan jopa kolmen maalin tappio ensi viikon torstaina Roomassa pelattavasta toisesta osaottelusta. Toisesta finaalipaikasta tappelevat Arsenal ja Villarreal. Villarreal voitti avausosan kotikentällään 2-1-lukemin.