Mestarien liigan välieräpaikkoja jaossa: Ennakkopaketti huippuotteluun PSG-Bayern München – Mistä näet pelin, poissaolijat, arvioidut avaukset ja valmentajien kommentit

© Kuva: Getty Images

Mestarien liigassa jaetaan tiistaina kaksi ensimmäistä välieräpaikkaa. Chelsea lähtee kotiotteluunsa Portoa vastaan mukavasta lähtötilanteesta voitettuaan Portugalissa pelatun avausosan 2-0. Viime kesän finaaliparin uusintaottelussa PSG sai puolestaan etulyöntiaseman, kun se haki Allianz Arenalta 3-2-vierasvoiton. Bayern München on kovan tehtävän edessä, kun se tavoittelee jatkopaikkaa Parc des Princesiltä. Tässä ennakossa keskitytään tähän PSG:n ja Bayernin väliseen huippukohtaamiseen.

Bayernin on pakko lähteä peliin hyökkäävällä taktiikalla, sillä PSG:n vierasmaalien johdosta 1-0-voitto ei sille riittäisi. Bayernin on pakko tehdä Pariisissa vähintään kaksi maalia, ja enemmänkin, jollei omissa nolla pysy. Tehtävää vaikeuttaa luonnollisesti se, että armoitettu maalitykki ja viime vuoden parhaaksi pelaajaksi maailmassa valittu Robert Lewandowski on edelleen sivussa loukkaantumisen vuoksi.

Avausosa ja aiemmat vaiheet

Otteluparin avausosa ei pettänyt TV-katsojia, vaan tarjosi yhden koko kevään makoisimmista herkkupaloista. Vauhdikas ja kovatempoinen ottelu sisälsi lukuisia maalitilanteita ja iloista hyökkäyspeliä. Bayern München vei maalipaikkatilaston suvereeniin tapaan, mutta kymmenen kertaa torjunut Keylor Navas pelasi todella varmaa peliä maalinsa suulla.

PSG:n maaleista kaksi merkittiin supertähti Kylian Mbappén nimiin, ja yhden teki avausjaksolla loukkaantunut Marquinhos. Myös Neymar loisti syöttäen upeasti kaksi osumaa. Bayern Münchenin maaleista vastasivat Eric-Maxim Choupo-Moting ja Thomas Müller.

Raportin otteluparin avausosasta voi lukea täältä.

Bayern München voitti oman alkulohkonsa selvästi, sillä voittoon päättyi viisi kuudesta ottelusta. Atlético Madridin vieraana Bayern pelasi 1-1-tasapelin, mutta jatkopaikkansa se oli tuolloin jo varmistanut. PSG puolestaan hävisi lohkovaiheen ensipuolikkaalla lukemin 1-2 sekä Manchester Unitedille että RB Leipzigille, mutta kolmen voiton loppusuora riitti nostamaan sen lohkonsa voittajaksi.

Jo pudotuspelien avauskierroksella PSG pelasi todellisessa kierroksen helmessä, kun sen vastustajaksi arvottiin Barcelona. Mauricio Pochettinon miehistö ratkaisi odotetun otteluparin jo avausosassa, kun se haki Camp Noulta selvän 4-1-voiton, Kylian Mbappén tehtyä ottelussa hattutempun. Toinen osa Pariisissa päättyi 1-1-tasapeliin. Bayernille puolivälieräpaikka ei tuottanut vaikeuksia, sillä se käveli Lazion yli yhteismaalein 6-2.

Kylian Mbappé on kahdeksalla maalillaan Mestarien liigan maalitilastossa kakkosena kymmenen maalia tehneen Erling Braut Hålandin jälkeen. Bayernin paras maalintekijä on viisi maalia tehnyt Lewandowski. Leroy Sané, Kingsley Coman ja Eric-Maxim Choupo-Moting ovat tehneet kolme maalia mieheen. Joshua Kimmich on puolestaan syöttötilaston kakkonen neljällä maalisyötöllään (Juventuksen Juan Cuadradolla kuusi syöttöä).

Kuntopuntari

PSG, V-V-H-V-V

10.4. Strasbourg-PSG 1-4 (Ligue 1)
7.4. Bayern München-PSG 2-3 (Mestarien liiga)
3.4. PSG-Lille 0-1 (Ligue 1)
21.3. Lyon-PSG 2-4 (Ligue 1)
17.3. PSG-Lille 3-0 (Ranskan Cup)

Bayern München, T-H-V-V-V

10.4. Bayern München-Union Berlin 1-1 (Bundesliiga)
7.4. Bayern München-PSG 2-3 (Mestarien liiga)
3.4. RB Leipzig-Bayern München 0-1 (Bundesliiga)
20.3. Bayern München-VfB Stuttgart 4-0 (Bundesliiga)
17.3. Bayern München-Lazio 2-1 (Mestarien liiga)

Viisi viimeistä keskinäistä ottelua:

7.4.2021 Bayern München-PSG 2-3 (Mestarien liiga)
23.8.2020 PSG-Bayern München 0-1 (Mestarien liiga)
21.7.2018 Bayern München-PSG 3-1 (harjoitusottelu)
5.12.2017 Bayern München-PSG 3-1 (Mestarien liiga)
27.9.2017 PSG-Bayern München 3-0 (Mestarien liiga)

Poissaolijat

PSG

Juan Bernat (polvivamma)
Mauro Icardi (lihasvamma)
Marquinhos (nivusvamma, saattaa olla mukana)
Layvin Kurzawa (pohjevamma)

Bayern München

Douglas Costa (nilkkavamma)
Serge Gnabry (koronavirus)
Robert Lewandowski (polvivamma)
Marc Roca (tälli)
Niklas Süle (lihasvamma)
Corentin Tolisso (akillesjännevamma)

Arvioidut avauskokoonpanot

PSG (4-2-1-3)
Kylian Mbappé-Neymar-Angel Di María
Julian Draxler
Leandro Paredes-Idrissa Gueye
Abdou Diallo-Presnel Kimpembe-Danilo-Alessandro Florenzi
Keylor Navas

Seuraavasta varoituksesta pelikieltoon: Idrissa Gueye, Layvin Kurzawa, Neymar, Marco Verratti

Bayern München (4-2-3-1)

Eric Maxim Choupo-Moting
Kingsley Coman-Thomas Müller-Leroy Sané
David Alaba-Joshua Kimmich
Alphonso Davies-Lucas Hernández-Jérôme Boateng-Benjamin Pavard

Seuraavasta varoituksesta pelikieltoon: Jérôme Boateng, Lucas Hernández, Joshua Kimmich

Valmentajien kommentit

Mauricio Pochettino, PSG

– Bayern on joukkue, joka pelaa aktiivisesti jalkapalloa, enkä usko heidän muuttavan pelitapaansa. Mekin pelaamme omilla ideoillamme. Katsotaan, kumpi joukkue onnistuu toteuttamaan omaa ideaansa paremmin.

– Bayern on Euroopan paras joukkue, ja kunnioitamme heitä. Meillä on valtavasti itseluottamusta, mutta meidän täytyy ajatella tämän pelin voittamista päästäksemme jatkoon. Bayern on puolustava mestari, joka voitti viime kaudella kuusi pokaalia, joten he ovat suosikkeja. Meidän täytyy janota voittoa. Seuralle välieräpaikka olisi mahtavaa.

– Barca on jo menneisyydessä, ja nyt pelaamme maailman parasta joukkuetta vastaan. On selvää, että sellainen joukkue yrittää aiheutta meille vaikeuksia. Sellaisina hetkinä meidän täytyy näyttää vahvuutta, solidaarisuutta ja lujuutta.

– En ole vielä varma Marquinhosin tilanteesta. Hän voi olla kokoonpanossa, mutta ei avauksessa. Päätämme sen tiistaina. Marco Verrattin voi olla vaikeampaa päästä avaukseen kuin Alessandro Florenzin, mutta päätämme sen huomenna. Moise Kean on kokoonpanossa, mutta avausta emme ole vielä päättäneet. Mauro Icardi ei ole mukana.

Hansi Flick, Bayern München

– Meidän täytyy huolehtia siitä, että pakotamme heidät virheisiin. Palloa hallitessamme meidän täytyy pitää silmällä muuta puolustusta.

– Tiedämme, että meidän täytyy tehdä ainakin kaksi maalia. Tehtävä on vaativa, mutta tällaisten pelien takia jalkapalloa pelataan. Aiomme heittää kaiken peliin, ja haluamme tehdä Pariisissa pienen yllätyksen.

Mistä näet pelin?

PSG:n ja Bayern Münchenin välinen ottelu käynnistyy kello 22. Ottelua voi seurata C Moren maksullisesta suoratoistopalvelusta ja TV-kanavilta. Lähetys pelistä alkaa kello 21 studioisäntä Petri Pasasen johtamalla studiokeskustelulla.

Ottelu on Bayern Münchenille kaikkiaan tasan sadas pudotuspeliottelu Mestarien liigassa. Vain Real Madridilla on pudotuspeliotteluita pelattuna Bayernia enemmän. Ottelun tuomarina on italialainen Daniele Orsato, joka toimi tuomarina myös elokuussa Lissabonissa pelatussa finaaliottelussa samojen joukkueiden välillä.

Jutun lähteinä on käytetty UEFA:n kotisivuja sekä PSG:n ja Bayernin kotisivuja.