UEFA julkaisi maanantaina Mestarien liigaan tulevat uudistukset, jotka astuvat voimaan kaudesta 2024-25 alkaen.

Mestarien liigassa tulee pelaamaan 36 joukkuetta, ja alkulohkojen sijaan pelataan yhdessä suuressa liigassa.

Kilpailuun osallistuvien joukkueiden ottelumäärä tulee kasvamaan, sillä jokainen pelaa varmuudella ainakin kymmenen ottelua kauden aikana – viisi kotona ja viisi vieraissa.

Mestarien liigan uudistuksia ei ole otettu ilolla vastaan etenkään Englannissa. Kritiikkiä ovat antaneet Liverpoolin Jürgen Klopp sekä Man Cityn Pep Guardiola ja İlkay Gündoğan.

– Uusi Mestarien liiga ei ole hyvä, Klopp kritisoi.

– Ainoat ihmiset, joilta UEFA ei koskaan kysytä mielipidettä näihin asioihin, ovat valmentajat, pelaajat ja kannattajat.

– Olemme jo nykyisen ottelumäärän kanssa kuilun reunalla. Ja se on fakta, kun kaikki valmentajat ajattelevat samalla tavalla.

Man Cityn keskikenttäpelaaja İlkay Gündoğan oli myös huolissaan kasvavasta ottelumäärästä.

– Kun kaikki Superliiga-jutut ovat meneillään… voimmeko puhua myös uudesta Mestarien liigan formaatista? Yhä enemmän ja enemmän pelejä, eikö kukaan ajattele meitä pelaajia? Uusi UCL-formaatti on vain pienempi paha verrattuna Superliigaan, Cityn tähtipelaaja twiittasi torstai-iltana.

[readmore from=Mestarien-liiga]

– Nykyinen UCL-formaatti toimii erinomaisesti, ja siksi se on maailman suosituin seurakilpailu.

Guardiolan mukaan ottelumäärän kasvaessa UEFA:n tulee kasvattaa vuoden pituutta.

– Meidän on pyydettävä FIFA:a tai UEFA:a pidentämään vuotta 400 päivän mittaiseksi, jotta voimme pelata lisää otteluita. En ole Mestarien liigan asiantuntija. Pyydän ainoastaan pienentämään ottelumääriä, jotta otteluiden välillä olisi enemmän aikaa. Muut tekevät päätökset sen suhteen, minä annan vain mielipiteeni. Jos he päättävät, että meidän on pelattava kymmenen ottelua lisää, niin sitten se on niin, Guardiola totesi.

Valioliiga näkyy V Sportin kanavilla ja Viaplayssa.