Sir Alex Ferguson on paljastanut, että hän yritti tuoda Francesco Tottin Manchester Unitediin toimiessaan vielä englantilaisseuran peräsimessä.

AS Roman ja Italian maajoukkueen legendaarinen hyökkääjä ei kuitenkaan suostunut siirtymään Old Traffordille arvostettavan seurauskollisuutensa vuoksi.

– Me pidimme pelaajasta ja olisimme halunneet sisällyttää hänet suunnitelmiimme, mutta kun osoitimme kiinnostuksemme, saimme saman tien selville, ettei Totti halunnut lähteä Roomasta, kertoi Ferguson Gazzetta dello Sportille.

[readmore from=Eurooppa-liiga]

– Hänellä oli syvä yhteys kaupunkiinsa. Hänen ansioluettelonsa osoittaa tämän. Totti piti koko pelaajauransa aikana yllään ainoastaan AS Roman pelipaitaa.

Totti edusti AS Romaa vuodet 1992-2017. Nyt 44-vuotias seuraikoni pelasi siinä ajassa yhteensä 619 Serie A:n ottelua, joissa syntyi huikeat 250 maalia. Italian mestaruutta hän juhli Roman kanssa kerran ja Coppa Italian voittoa kahdesti.

Manchester United ja AS Roma iskevät yhteen huomenna torstaina Eurooppa-liigan välierissä. Ensimmäinen osaottelu pelataan Englannissa Old Traffordilla.

Valioliiga näkyy V Sportin kanavilla ja Viaplayssa.