Teemu Pukki teki hattutempullaan upeaa Norwich-historiaa: ”Vihdoinkin”

© Kuva: Getty Images

Teemu Pukki vei kotiinsa ottelupallon ja pelin parhaan pelaajan palkinnon, kun valioliiganousun kynnyksellä oleva Norwich rökitti Huddersfieldia tiistaina peräti maalein 7-0. Pukki teki Norwichin maaleista kolme, ja syötti lisäksi yhden.

Kauden maalisaldonsa 25 maaliin nostanut Pukki on tehnyt Norwichille nyt yhteensä 66 maalia. Hattutemppu vei hänet seuran kaikkien aikojen maalitilastossa jo kymmenen parhaan joukkoon, vaikka meneillään on vasta kolmas kausi Norwichissa. Pukki on tarvinnut 66 maaliin vain 121 ottelua, ja ylsi kyseiseen maalimäärään toiseksi nopeimmin.

Traagisesti auto-onnettomuudessa vain 31-vuotiaana menehtynyt Ralph Hunt teki 66 maalia vain 112 ottelussa. Hunt pelasi Norwichissa vuosina 1955-1958, kun seura pelasi Englannin kolmannella sarjatasolla.

Pukki on viettänyt Englannin Mestaruussarjassa kahdella eri kaudella yhteensä 12 kahden maalin iltaa. Myös A-maajoukkueessa kahden maalin pelejä on takana jo kuusi. ”Tupla-Pukista” olikin tullut futiskentillä jo hyvin tuttu käsite. Tiistainen hattutemppu oli miehelle kuitenkin ensimmäinen Englannin toisella sarjatasolla.

– Olen pelannut tällä tasolla monta kahden maalin ottelua, joten olen iloinen, että sain vihdoin myös hattutempun, Pukki sanoi pelin jälkeen Norwichin kotisivujen mukaan.

Viime vuonna Valioliigassa Pukki kuitenkin yhden hattutempun teki, jo kauden toisella kierroksella 17.8.2019, kun Norwich kukisti Newcastlen maalein 3-1. Hänestä tuli tiistaina vasta toinen pelaaja Norwichin historiassa, joka on tehnyt hattutempun sekä Englannin korkeimmalla että toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Aiemmin tempun oli tehnyt 1980-luvun alkuvuosina John Deehan.

LUE MYÖS: Hattutemppusankari Teemu Pukki rohmuaa maalit ja palkinnot – ”Se oli aika hauska matsi”

Pukki rikkoi 25 maalin rajapyykin nyt myös uransa toisella kaudella Championshipissä. Toissa kaudella, kun hänet valittiin sarjan kauden parhaaksi pelaajaksi, maaleja syntyi 29, ja nyt osumia on siis kasassa 25. Pukki on tällä vuosituhannella vasta toinen pelaaja, joka yltää 25 tehtyyn maaliin kahdella eri Mestaruussarjan kaudella. Rhodes takoi komeat maalilukemansa Blackburnissa ja edustaa tätä nykyä Sheffield Wednesdayta.

KATSO MYÖS: Näin komeasti syntyi Teemu Pukin kauden ensimmäinen hattutemppu (video)

Norwichin visiitti Mestaruussarjassa on jäämässä vain yhden kauden mittaiseksi, sillä joukkueelle riittää varmuudella valioliiganousuun viisi pistettä kuudesta jäljellä olevasta ottelusta. Jos kaikki tulokset ovat suotuisia, voidaan nousua juhlia jo ensi lauantaina.

Mikään ei viittaa siihen, että Norwich loppukauden aikana romahtaisi, sillä joukkueen suoritustaso on pysynyt viime ajat hämmästyttävän vakaana. Edellisestä tappiosta on aikaa jo kaksi kuukautta ja päivä. Sen jälkeen pelaamistaan 12 ottelusta Norwich on voittanut kymmenen, ja pelannut kahdesti tasan, komealla maalierolla 29-5.

Kotikentällään Carrow Roadilla Norwich on ollut Mestaruussarjassa kova pala purtavaksi kaikille. Viimeisistä 37 Mestaruussarjan kotipelistään Norwich on hävinnyt vain kaksi, molemmilla kerroilla ensi lauantain vastustajalleen Derbylle. Lauantaina Derby on kuitenkin ottelun isäntä.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.