Asiantuntijaraportti: Diego Maradonaa hoidettiin holtittomasti – argentiinalaislegenda vietti viimeiset hetkensä hylättynä

© Kuva: Getty Images

Diego Maradonan kuolemaa tutkineen asiantuntijaryhmän selvityksessä todetaan, että argentiinalaislegendaa hoidettiin viimeisinä hetkinään ”epäasiallisesti, puutteellisesti ja holtittomasti”, kertoo uutisotoimisto Reuters.

Maradona menehtyi viime marraskuussa 60 vuoden iässä sydänkohtauksen jälkeen. Hän kamppaili vuosia alkoholi- ja huumeriippuvaisuuden kanssa, ja hän kävi aivoleikkauksessa joitain viikkoja ennen menehtymistään.

Argentiinassa julistettiin suruaika Maradonan kuoleman myötä, mutta pian alkoi myös syyttävien sormien heiluttelu. Syyttäjäviranomaiset määräsivät Maradonan henkilökohtaisen lääkärin kiinteistöt tutkittavaksi ja muut häntä hoitaneet kuulusteltavaksi.

Maaliskuussa oikeusministeriö nimitti 20 henkilön lääketieteellisen asiantuntijaryhmän selvittämään syytöksiä Maradonaa hoitaneiden mahdollisista hoitovirheistä. Asiantuntijaryhmän 70-sivuisen raportin mukaan Maradonan vointi heikkeni vakavasti noin 12 tuntia ennen hänen kuolemaansa, mutta hän vietti nuo tunnit oman onnensa nojassa.

– Hänessä oli yksiselitteisiä merkkejä pitkittyneestä ja tuskallisesta ajasta, joten me olemme tulleet siihen lopputulokseen, ettei potilasta seurattu kunnolla kello 00.30 jälkeen 25. marraskuuta 2020.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.