Barcelona on naisten Mestarien liigan uusi mestari. Se voitti loppuottelussa koronapandemian takia tyhjänä pysyneellä Gamla Ullevilla Göteborgissa Chelsean maalein 4-0, ja nostelee voittopokaalia ensimmäistä kertaa. Samalla Barcelonasta tuli ensimmäinen seura, joka on voittanut sekä naisten että miesten Mestarien liigan.

Ottelu sai erittäin vauhdikkaan alun. Barcelonan hollantilaistähti Lieke Martens petasi itelleen vetopaikan vain noin 20 sekunnin pelin jälkeen, mutta laukaus ponnahti takaisin kentälle ylärimasta. Chelsea ei kuitenkaan onnistunut purkamaan tilannetta, ja pallo meni lopulta maaliin omista, kun purkupallo kimposi Melanie Leupolzin jalasta maaliin.

Ensimmäisten neljän minuutin aikana nähtiin peräti neljä maalipaikkaa. Ensin Chelsean tanskalaistähti Pernille Harder sai tilaisuuden tasoittaa pelin viidestä metristä, mutta jatko nousi vähän yli maalin. Sen jälkeen Barcelona hätyytteli Chelsean maalia uudestaan pariin otteeseen.

Harder aiheutti Barcelonan puolustukselle töitä enemmänkin, mutta maaleista vastasi Barcelona. 14. minuutilla pallo vietiin pilkulle, kun Jenni Hermosoa rikottiin juuri laukaisuhetkellä. Rankkari oli kaikkea muuta kuin selvä tuomio, mutta tilanne tarkistettiin varmuuden vuoksi videolta. Barcelonan kapteeni Alexia Putellas ei erehtynyt, vaan sijoitti pallon varmasti maaliin.

21. minuutilla taululle kirjattiin jo kolmas Barcelonan maali. Martens rakensi hyökkäystä vasemmalta, ja lopulta hieno pystysyöttö löysi rangaistusalueelta Aitana Bonmatin. Hän sijoitti kylmänviileästi pallon ohi Chelsea-vahti Ann-Katrin Bergerin.

Eikä kolmessakaan maalissa ollut vielä tarpeeksi. Pelattiin 36. minuuttia, kun Barcelona teki neljännen, ja samalla ottelun viimeisen maalin. Jälleen ottelun hahmo Lieke Martens rynni ylös vasemmalta, hassutteli Chelsean puolustajia ja petasi avopaikan maalin edustalle Caroline Graham Hansenille. Norjalaisella oli helppo työ muuttaa numeroiksi 4-0.

Toinen puoliaika eteni lähinnä Chelsean näennäisessä hallinnassa, mutta kunnon maalipaikoille se ei tahtonut päästä. Mitä pidemmälle finaali eteni, alkoi ottelussa olla pelailun makua. Käytännössä siis ottelu ratkesi hyvin pitkälti jo ensimmäisellä puoliajalla. Päätösjaksolla ei maaleja nähtykään, vaan Barcelonan voittonumerot kirjattiin 4-0. Barcelonasta tuli siten naisten Mestarien liigan ensimmäinen espanjalainen mestari.

Loppuottelun parhaana pelaajana palkittiin Barcelonan Aitana.

UEFA Women’s Champions League

@UWCL
⏸️ 𝗛𝗔𝗟𝗙-𝗧𝗜𝗠𝗘 ⏸️

What a first-half display from Barcelona who are cruising 4-0 at the break in Gothenburg thanks to goals from @alexiaputellas (p), @AitanaBonmati, @CarolineGrahamH and an own goal.

@ChelseaFCW 0-4 @FCBfemeni

#UWCLfinal

FC Barcelona Femení

@FCBfemeni
⏰ FINAAAAAAL!
⚔ #ChelseaBarça (0-4)
⚽ Leupolz (p. p.), Alexia (p), Aitana i Graham
😍 SOM CAMPIONES D'EUROPA!! CHAMPIONS!! 🏆
🙌 @stanleytools
💙❤ #ForçaBarça

Juttua muokattu 17.5. kello 7.28. Loppuottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin Aitana, ei Lieke Martens.