Ei vain yksi, vaan kaksi meritoitunutta kolumbialaista vahvistusta – Ilves hurjastelee HJK-ottelun alla

© Kuva: Getty Images

Ilves ei kertonut tiistaina ainoastaan yhdestä, vaan jopa kahdesta uudesta kolumbialaisesta pelaajavahvistuksesta. Jo aamupäivän puolella kerrottiin meritoituneen kärkimiehen Jean Carlos Blancon kiinnityksestä, mutta vain pari tuntia myöhemmin pakettiin pantiin myös Roger Torresin sopimus. Torresin sopimus on Blancon tavoin mallia 1+1.

29-vuotias ja 169-senttinen Torres on vasenjalkainen hyökkäävä keskikenttäpelaaja. Hän tulee Veikkausliigaan täydessä pelivireessä, sillä Torres pelasi Kolumbian pääsarjaseura Alianza Petroleran riveissä viimeisimmän ottelunsa 17. huhtikuuta. Kaikkiaan Torres on ehtinyt pelata vuoden 2021 aikana jo 16 virallista ottelua (kaikki Kolumbian liigassa), joissa hän on tehnyt kaksi maalia.

Torresilla on paitsi runsaasti kokemusta Kolumbian pääsarjasta, niin myös 63 pelattua MLS-ottelua. Hän edusti yhdysvaltalaista Philadelphia Unionia vuosina 2010-2013.

– Roger on itsevarma pallon kanssa ja hänellä on hyvä vasen jalka. Hän löytää hyvin välit syötöille. Hän on viimeksi pelannut huhtikuun puolivälissä täyden pelin Kolumbian pääsarjassa eli ihan täydessä pelikunnossa mies meille saapui, Ilveksen valmentaja Jarkko Wiss kertoi.

– Kilpailu peliajasta vaan kovenee koko ajan, mutta silti ilmapiiri on joukkueessa hyvä. Torresin ja Blancon mukaantulo toi taas lisää laatua harjoituksiin. He antavat paljon meille valmentajille työkaluja.

– Molemmilla on paljon kokemusta todella fyysisestä Kolumbian pääsarjasta ja sekin näkyi heti harjoituksissa. Odotan innolla illan Klubi-matsia ja tulevia otteluita.

Blancon tavoin myös Torres on heti edustuskelpoinen jo tiistain ottelussa HJK:ta vastaan. Ilveksen kauden ensimmäinen kotipeli pelataan tyhjille katsomoille, mutta ottelua voi seurata Ruutu+-palvelusta.

Kerroimme aiemmin, että Jean Carlos Blanco on Transfermarktin markkina-arvoarvioissa Veikkausliigan arvokkain pelaaja 600 000 euron markkina-arvollaan. Hän pudotti ykköspaikalta puolen miljoonan euron arvoiseksi arvioidun HJK:n puolustajan Joel Unterseen (katso 7.4. julkaisemamme listaus täältä). Korkea on myös Roger Torresin arvo 450 000 euroa, sillä hän nousee siten listauksen jaetulle kolmospaikalle yhdessä HJK:n Filip Valencicin kanssa.


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 4-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle neljän maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!