UEFA on ilmoittanut, että se käynnistää kurinpitomenettelyn kolmea eurooppalaista futisjättiä Real Madridia, FC Barcelonaa ja Juventusta kohtaan. Tämä on seurausta siitä, että kyseinen kolmikko on ainoana toistaiseksi vetäytymättä keväällä parin päivän ajan velloneesta Euroopan Superliiga -hankkeesta.

– UEFA:n eettisten ja kurinpidollisten tarkastajien niin kutsuttuun ”Superliiga”-projektiin liittyneen tutkimuksen seurauksena, olemme käynnistäneet kurinpitomenettelyn Real Madridia, Barcelonaa ja Juventusta vastaan UEFA:n laillisten rakenteiden mahdollisen rikkomisen johdosta, tiedotteessa sanotaan.

– Lisätietoa annetaan asiasta pian.

Virallista tietoa siitä, millaisia sanktioita kyseiseen kolmikkoon voitaisiin soveltaa, ei toistaiseksi ole, mutta pahimmillaan on puhuttu jopa 1-2 vuoden kilpailukiellosta europeleissä. Toinen mahdollisuus on, että sakkojen katsotaan olevan riittävä sanktio.

[readmore from=Euroopan-Superliiga]

Jos UEFA ottaisi ankarimman mahdollisen linjan, ja sulkisi karkuritrion Mestarien liigasta, nousisivat kilpailuun ensi kaudeksi Serie A:n viides Napoli ja La Ligan sijoille 5-6 sijoittuneet Real Sociedad ja Real Betis.

Lähde: Football-Italia