Ranskan valmentaja Didier Deschampsilta tyly vastaus EM-valintojen polttavaan kysymykseen: ”En ole joulupukki”

© Kuva: Getty Images

Kesän EM-kisojen läheisyyden alkaa ehkä parhaiten aistia siitä, että eilen, kun kisojen alkuun oli aikaa tasan kuukausi, julkaistiin ensimmäinen alustava EM-kisajoukkue. Ensimmäisenä asialle ehti Suomenkin alkulohkovastus Venäjä.

Kisojen ennakkosuosikkeihin lukeutuvista maista Ranska julkaisee alustavan kisajoukkueensa ensi tiistaina. Ranskan päävalmentaja Didier Deschampsilta kysyttiin saksalaislehti Kickerin haastattelussa jälleen kerran tutusta aiheesta, eli siitä, voisiko Real Madridin kärkimies Karim Benzema palata maajoukkueeseen vuosien poissaolon jälkeen. Deschampsin vastaus on samalla kertaa humoristinen ja tyly.

– En ole joulupukki, enkä ole täällä tarjotakseni yllätyksiä, Deschamps kuittasi.

– Ryhmä muovautuu pikkuhiljaa. Jotkut pelaajat, kuten Bayernin Corentin Tolisso, ovat yhä toipumassa vammoistaan, eikä minulla ole vielä kaikkea tietoa heidän tilanteistaan. Kerron pelaajalistani 18. toukokuuta, mutta sen jälkeenkin pelataan otteluita.

– Jotkut pelaajistani pelaavat vielä Mestarien liigan tai Eurooppa-liigan loppuotteluissa. Meidän täytyy toivoa, että kaikki menee hyvin, sillä valitettavasti joitain epäsuotuisia asioita emme voi välttää. Ainoa merkityksellinen lista on se, jonka lähetämme UEFA:lle 1. kesäkuuta keskiyöllä.

33-vuotias Karim Benzema on pelannut yhden uransa parhaista kausista, ollen Real Madridin hyökkäykselle lähes kaikki kaikessa. Hän on tehnyt 43 ottelussa 28 maalia ja syöttänyt kahdeksan. Ranskan A-maajoukkueessa Benzema ei ole kuitenkaan pelannut sitten lokakuun 2015. Hyökkääjän hyllytys johtuu maajoukkuetoveri Mathieu Valbuenan skandaalinomaisesta kiristyksestä.


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 4-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle neljän maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!