35-vuotiasta puolustajalegendaa Sergio Ramosta ei nähdä tänä kesänä uransa kahdeksansissa arvokisoissa. Pitkäaikainen Real Madridin ja Espanjan maajoukkueen kapteeni ei ehtinyt toipua loukkaantumisestaan ajoissa, eikä päävalmentaja Luis Enrique nimennyt häntä maanantaina julkaisemaansa EM-kisaryhmään.

Loukkaantumisten vuoksi joukkueesta puuttuvat myös Dani Carvajal, Lucas Vázquez ja Ansu Fati. Vázquez ei ihan vähään aikaan ole maajoukkueessa pelannut muutenkaan, mutta Ramosin ja Carvajalin poisjäännit merkitsevät samalla sitä, ettei Espanjan EM-kisajoukkueessa nähdä ainuttakaan Real Madridin pelaajaa.

Vaikka kisajoukkueeseen saisi valita 26 pelaajaa, päätti Luis Enrique ottaa mukaan vain 24 miestä. Hän perusteli asiaa sillä, että ”jokaisen pelaajan on saatava tuntea itsensä tärkeäksi”.

Espanjan maalivahtikolmikkoon ei mahtunut Chelsean Kepa Arrizabalaga, vaan trioon on noussut Brightonin Robert Sánchez. Peliajasta kamppailevat lähinnä Manchester Unitedin David de Gea ja Athletic Bilbaon Unai Simón.

Puolustuslinjassa on kaksi mielenkiintoista uutta nimeä. Chelsean kokenut Cesar Azpilicueta palaa maajoukkueeseen ensi kerran sitten vuoden 2018. Manchester Cityn ranskalaissyntyinen Aymeric Laporte sai puolestaan vasta äsken edustusoikeuden Espanjan paitaan, ja tekee debyyttinsä vasta aivan EM-kisojen alla.

Nuoruutta joukkueessa edustavat muun muassa Barcelonan läpimurtopelaaja Pedri, Manchester Cityn Ferran Torres ja RB Leipzigin Dani Olmo. La Ligan syöttötilaston voittanut Celta Vigon Iago Aspas ei mahtunut mukaan.

Selección Española Masculina de Fútbol

@SEFutbol
🚨 OFICIAL | ¡¡¡NUESTRA SELECCIÓN!!!

🇪🇸 Estos son los 24 futbolistas que defenderán los colores de la @SeFutbol en la #EURO2020.

💪🏻 ¡¡Vuestro grito de ánimo será nuestra energía en la lucha por el Campeonato de Europa!!

#SomosEspaña
#SomosFederación

Espanja pelaa EM-kisoissa samassa alkulohkossa Puolan, Slovakian ja Ruotsin kanssa.