Suomalaisteini nousi kaikessa hiljaisuudessa kovan seurajoukkueen avaukseen – Huuhkajien runkomiehillä karu kohtalo

© Kuva: Juha Tamminen

Tanskan Superliigaa voi hyvällä syyllä sanoa laadukkaaksi eurooppalaiseksi pääsarjaksi. UEFA:n maarankingissa Tanska on sijalla 14, kun vaikkapa Ruotsi löytyy sijalta 23 ja Suomi sijalta 44.

Superliiga on jo hyvän aikaa sitten jaettu ylempään ja alempaan loppusarjaan. Yläloppusarjaa on pelaamatta vielä kolme kierrosta, ja käytännössä mestaruus tulee menemään joko FC Midtjyllandille tai Brøndbylle. Hyvin pienelle huomiolle on kuitenkin jäänyt, että kuuden joukkueen yläloppusarjassa kovia pelejä pelaa myös suomalaispelaaja, vasta 19-vuotias keskikenttäpelaaja Oliver Antman.

Vantaalta syntynyt Antman siirtyi FC Nordsjaellandin organisaatioon kesällä 2018 pelattuaan sitä ennen Gnistanissa Kakkosta. Ura Tanskassa on edennyt hyvin, sillä suomalainen pääsi jo keväällä 2019 pelaamaan viisi ottelua Nordsjaellandin paidassa Superliigan yläloppusarjassa. Noista yhdessä Antman pelasi joukkueensa avauksessa.

Kaudella 2019-2020 Superliiga-pelejä tuli vyölle viisi lisää, mutta tällä kaudella Antman on vallannut Nordsjaellandin joukkueessa yhä suuremman roolin. Pääsarjaotteluita on kertynyt tällä kaudella kaikkiaan 18, ja 4. huhtikuuta syntyi Superliiga-uran toinen maali (ensimmäinen viime vuoden huhtikuussa). Myös uran ensimmäinen maalisyöttö pääsarjatasolla näki päivänvalon.

Antman on pelannut kaikissa Nordsjaellandin seitsemässä yläloppusarjan ottelussa, ja viimeisissä kolmessa hän on ollut jo joukkueensa avauskokoonpanossa – kahdesti Midtjyllandia ja kerran FC Kööpenhaminaa vastaan. Jälkimmäisessä Midtjylland-ottelussa 2. toukokuuta hän pelasi uransa ensimmäisen 90-minuuttisen pääsarjatasolla. Maanantaisessa pelissä FC Kööpenhaminaa vastaan (2-2) minuutteja herui 74.  Antman pelasi 3-4-3-muodostelmassa oikeana laitalinkkinä.

Kaikessa hiljaisuudessa nuoresta suomalaisesta on siis kehkeytynyt kovan tanskalaisjoukkueen keskikentän hyökkäävien roolien luottomies. Panosta on Nordsjaellandin loppukaudenkin peleissä yhä, sillä se on mestaruussarjassa viidentenä, viisi pistettä Aarhusin takana. Jos Nordsjaelland saisi otettua Aarhusin kiinni, lunastaisi se paikan playoffeihin pääsystä eurokentille.

Antmanin sopimus seuran kanssa jatkuu vuoteen 2024. Seurajoukkueessa nautitun luottamuksen perusteella Antmanilla luulisi olevan pian annettavaa myös Suomen maajoukkuepaidassa. Kesän EM-kisat tulevat vääjäämättä liian aikaisin, mutta kenties pian saadaan jännittää, debytoiko Antman aiemmin Pikkuhuuhkajissa vai Huuhkajissa? Edelliset maaottelunsa Antman on nimittäin pelannut alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa kesällä 2019.

Superliigan alemmassa loppusarjassa suomalaisista suurta luottoa nauttii Vejlen toppari Juhani Ojala. Vejle on jo varmistanut paikkansa Superliigassa myös ensi kaudella.

Sarjatasoa alempana raskaasti saivat maanantaina pettyä Huuhkajien vakiokalustoon kuuluvat Pyry Soiri ja Joni Kauko. Esbjerg hävisi Fredericialle maalein 1-2 ja menetti mahdollisuutensa nousta Superliigaan ensi kaudeksi. Eroa toisella nousijan paikalla olevaan Silkeborgiin kun on jo kymmenen pistettä, ja pelejä jäljellä enää kolme. Silkeborgin kanssa Superliigaan nousee Viborg. Esbjerg on hävinnyt viimeisistä viidestä pelistään neljä, joten heikko loppukausi pilasi nousuhaaveet.

Pyry Soirin sopimus Esbjergin kanssa kattaa myös ensi kauden. Joni Kaukon sopimus puolestaan päättyy tähän kauteen.


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!