Suomen vuoden 2020 naisjalkapalloilijaksi valittu Natalia Kuikka on päässyt erinomaiseen vauhtiin yhdessä maailman kovimmista naisten jalkapallosarjoista, Pohjois-Amerikan NWSL:ssä. Kuikka oli tilastopalvelu FotMobin pelaajarankingissa jaetulla sijalla joukkueensa paras pelaaja, kun Kuikan Portland Thorns kohtasi Orlando Priden torstain vastaisena yönä.

Field Of Vision

@Field0fVision
Orlando vs. Portland Match Ratings - POR Starting XI #️⃣

Lindsey Horan and Natalia Kuikka were the Thorn’s best players with 8.2 match ratings. 👏🏼

(@FotMob)

Helmareissa tavallisesti keskuspuolustuksessa pelaava Kuikka pelasi tällä kertaa Thornsin puolustuksen oikealla laidalla. Hän tarjoili erinomaisen upean keskityksen Simone Charleyn tekemään maaliin. Maali on nähtävissä allaolevasta twiitistä tai tämän linkin takaa.

Portland Thorns FC

@ThornsFC
.@SimoneCharley with the headed equalizer.

#ORLvPOR | #BAONPDX

Thorns hävisi kuitenkin ottelun maalein 1-2. Orlando Priden maaleista vastasivat yksi maailman parhaista pelaajista, äitiysvapaaltaan marraskuussa palannut Alex Morgan sekä Sydney Leroux. Pidempi kooste ottelusta on nähtävissä jutun lopussa olevasta twiitistä.

Kuten alla näkyy, on Kuikka saanut myös kehuja sosiaalisen median käyttäjiltä otteistaan. 25-vuotias suomalainen on pelannut seitsemässä Thornsin tämän kauden ottelussa, joista neljässä hän on huhkinut kentällä täydet 90 minuuttia. Kaksi ensimmäistä peliään Kuikka pelasi tutulla tontillaan topparina, mutta viisi seuraavaa peliä hän on pelannut laitapuolustajan paikalla.

La Scienziata 🇩🇪🇮🇹❤🇺🇦

@navispazjali
Natalia Kuikka is starting again tonight for Portland Thorns as she should be 👏 good news

Dakota Rock

@CoachRockMC
I absolutely love watching Natalia Kuikka for Portland! Loves getting into the attack and taking players on but so solid defensively as well on this right hand side!

Portland Thorns FC

@ThornsFC
Simone Charley got her first NWSL regular season goal and Natalia Kuikka her first assist, but it wasn’t quite enough to secure the win. #BAONPDX