Christian Eriksen ei välttämättä palaa enää kentille – näin asiantuntijat arvioivat hänen tilannettaan medialle

© Kuva: Getty Images

Vakavan sairauskohtauksen kesken EM-kisaottelun saaneen Christian Eriksenin pelaajaura voi olla ohi, arvioivat asiantuntijat.

Daily Mail -lehden haastattelema kardiologi Scott Murray sanoo, että 29-vuotias tanskalaispelaaja joutuu nyt sairaalatutkimuksiin, joissa selvitetään, miksi hän tuupertui ottelussa Suomea vastaan.

Murray sanoo suoraan, ettei italialaista Interiä edustavan Eriksenin ammattilaisura välttämättä enää jatku, jos tämä koki kentällä sydämenpysähdyksen. Hänen mukaansa lääkärit haluavat muun muassa tietää, mitä Eriksenin sydänlihaksessa tapahtuu ja onko siellä vaurioita.

– Hän tarvitsee laajoja tutkimuksia ja luultavasti erityisen tahdistimen, jota kutsutaan sisäiseksi defibrilaattoriksi. Se tarkkailee jokaista sydämenlyöntiä ja kertoo, jos sydän olisi tekemässä tämän uudestaan. Jos se tekee niin, defibrilaattori voi antaa sydämelle iskun sisäisesti, hän sanoo lehdelle.

Uutistoimisto PA:n haastatteleman kardiologi Sanjay Sharman mukaan se on hyvä asia, että Eriksen on hereillä ja hänen tilansa on vakaa.

– Hyvä uutinen on se, että hän jää henkiin. Huono uutinen on se, että hän oli tulossa uransa loppuvaiheeseen, joten pelaako hän enää ammattilaisjalkapalloa? Sitä en osaa sanoa, Sharma kommentoi.

Sharman mukaan pelaajan ja seuran on nyt puntaroitava tarkkaan riskejä, joita peliuran jatkaminen voisi aiheuttaa. Hän sanoo, että esimerkiksi Britanniassa lääkärit eivät päästäisi vastaavassa tilanteessa olevaa pelaajaa enää kentälle.

PA:n tekemä haastattelu julkaistiin muun muassa The World Game -sivustolla.

EM-kisojen LIVE-seuranta löytyy täältä.