HJK-puolustajan poikkeuksellisen härski oma maali vaatii useamman katselukerran – peli oli muutenkin värikäs

© Kuva: Juha Tamminen

HJK ja Ilves pelasivat perjantaina vastakkain Veikkausliigassa. Kotijoukkue vei 26 asteen helteisessä säässä pelatun ottelun nimiinsä 2–1. Klubin maaleista vastasivat Filip Valenčič, 29, ja Jair, 26.

Valenčič vei joukkueensa ensin johtoon kuudentoista rajalta melkoisella tykinkuulalla. Maali syntyi jo kahdeksannella minuutilla.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

HJK:n ote herpaantui ensimmäisen puoliajan kuluessa. Ilves pääsikin tasoihin 35. minuutilla, mutta maali itsessään oli sellainen lahja, että ylisanat ovat loppua kesken. Keskitystilanne oli jo melkein ohi, kun pallo tuli HJK:n Dylan Murnanelle, 26.

Murnane sijoitti pelivälineen hallitusti, kärkipelaajan elkein suoraan vasempaan alakulmaan. Jakob Tånnander, 20, helsinkiläisten maalilla ei voinut kuin hämmästellä näkemäänsä. Maali oli sen verran absurdi.

HJK oli mennä heti uudestaan johtoon, kun Valenčič pääsi ujuttamaan pallon vieraiden tolppaan. Rasmus Leislahti, 21, sai kuitenkin vielä rämmittyä pallon käsiinsä.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

HJK:n onneksi Ilveksen oma koira (jos ilveksillä sellaisia on) puri lopulta, kun Jair pääsi iskemään voittolukemat vanhaa seuraansa vastaan. Ottelua oli tuossa vaiheessa takana 66 minuuttia.

Yleisöä ei ollut paikalla paljon, mutta HJK-kapteeni Miro Tenho, 26, antoi pelin päätteeksi yhdelle onnekkaalle lapselle (käyttämättömän) pelipaitansa.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

HJK–Ilves-ottelu ei suinkaan ollut illan ainut veikkausliigaottelu. SJK saapui hieman myöhemmin Interin vieraaksi. Tuliaiset jäivät kuitenkin laihoiksi. 2–0-pelin ratkaisumaali tuli sekin omien kautta 64. minuutin kohdalla. Tuore kaupunginvaltuutettu Timo Furuholm, 33, kaunisteli vielä lukemia lisäajalla.