29. toukokuuta Ilveksen naisten edustusjoukkueen valmentaja Mika Lahtinen huoritteli alaikäistä pelaajaansa kesken Kansallisen liigan ottelun. Valmentaja kiisti heti kohdistaneensa nimittelyä suoraan pelaajaan.

Suomen Palloliiton kurinpitovaliokunta määräsi kuitenkin Lahtiselle perjantaina kolmen ottelun toimitsijakiellon. Se totesi päätöksessään, että huuto oli tarkoitettu pallon menettäneelle Ilveksen pelaajalle.

[readmore from=Lahtinen-Mika]

Toimitsijakiellon lyhyys ei kaikkia miellyttänyt, ja Ilves on nyt tehnyt omat johtopäätöksensä kokonaistilanteesta. Seura kertoo lauantaina ilmestyneessä tiedotteessa, että se on keskustellut Lahtisen, joukkueen kapteeniston ja muiden toimihenkilöiden kanssa. Pelaajat ovat voineet myös jakaa kokemuksensa ja tunteensa ulkopuolisen urheilupsykologin kanssa.

Uutisarvolla mitattuna tiedotteen tärkein anti on kuitenkin se, että Lahtinen ei enää vastaisuudessa valmenna Ilveksen edustusjoukkuetta:

– Kokonaistilanne ja joukkueen etu huomioiden Ilves ry on päättänyt yhdessä valmentajan kanssa, että valmentaja ei jatka naisten joukkueen päävalmentajana, vaan siirretään muihin valmennustehtäviin seurassa.

Päävalmentajana toimii lauantaista lähtien Ilveksen tyttöjen valmennuspäällikkö Anssi Ylinen.