Ruotsikin reagoi EM-joukkueen koronatapauksiin – kuusi varamiestä kutsuttiin ”rinnakkaiskuplaan”

© Kuva: Getty Images

24 EM-kisamaasta sattumoisin juuri lohkovaiheen avauskierroksella toisensa kohtaavilla Espanjalla ja Ruotsilla on ongelmia koronatartuntojen kanssa. Molemmilla mailla on kaksi koronatartunnan saanutta pelaajaa: Sergio Busquets ja Diego Llorente Espanjalla, ja Dejan Kulusevski ja Mattias Svanberg Ruotsilla. Llorente tosin on jo palailemassa Espanjan harjoitusvahvuuteen annettuaan kaksi negatiivista koronanäytettä.

Espanja nimesi jo aiemmin peräti 17 pelaajan ”rinnakkaiskuplan” siltä varalta, että tartuntoja ilmaantuisi lisää, ja joku pelaaja pitäisi vaihtaa toiseen. Torstai-iltana lopulta myös Ruotsi seurasi Espanjan esimerkkiä, joskin pienemmässä mittakaavassa.

Ruotsin rinnakkaiskuplaan nimettiin kaikkiaan kuusi pelaajaa. He ovat Joakim Nilsson (27, Bielefeld), Niklas Hult (31, Hannover), Isaac Kiese Thelin (28, Kasimpasa), Jesper Karlsson (22, AZ Alkmaar), Jacob Rinne (27, Aalborg) ja Mattias Johansson (29, ilman seuraa).

Kyseinen sekstetti harjoittelee erikseen varsinaisesta EM-kisajoukkueesta siltä varalta, että joukkueeseen joudutaan tekemään muutoksia. Kuusikolle vetää harjoituksia alle 21-vuotiaiden maajoukkuevalmentaja Poya Asbaghi.

Sekä Ruotsin EM-kisajoukkue että varamiessekstetti harjoittelevat Göteborgissa ennen Sevillassa maanantaina pelattavaan Ruotsin turnauksen avausotteluun matkustamista. Varamiesten treenijakso kestää sunnuntaihin saakka. Mikäli korvaajia ei tarvitse nimetä, matkustavat he sen jälkeen takaisin kotiin. Ensi maanantain jälkeen Ruotsi ei saa joukkueensa pelaajia enää vaihtaa.


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!