Espanjalla pelipäivään asti aikaa vaihtaa pelaajia EM-joukkueesta – rinnakkaiskuplassa jo joukkueellinen pelaajia

© Kuva: Getty Images

Espanjan EM-kisavalmistautuminen on mennyt pahemman kerran penkin alle, kun joukkueen pelaajistossa on todettu jo kaksi koronavirustartuntaa. Ensin sunnuntaina kerrottiin kapteeni Sergio Busquetsin koronasta ja sitten tiistai-iltana myös puolustaja Diego Llorenten tartunnasta.

Kumpaakaan tuskin nähdään ainakaan Espanjan ensimmäisessä EM-kisapelissä, jossa se kohtaa ensi maanantaina Ruotsin. Valmentaja Luis Enriquellä on joka tapauksessa maanantaihin saakka aikaa miettiä, vaihtaako hän Busquetsin ja Llorenten toisiin pelaajiin – ja samalla toivoa, ettei lisää tartuntoja tule.

UEFA muokkasi EM-turnauksen kokoonpanosääntöjä tälle vuodelle Covid-19:n vuoksi. Säännöstön mukaan tartuntatapauksista voidaan tiedottaa vielä maan ensimmäisen ottelun päivänä, ja mahdollisia vaihdoksia joukkueessa tehdä vielä pelipäivään saakka. Sama pätee myös muihin loukkaantumisiin ja sairastumisiin. Aiemmissa turnauksissa viimeiset vaihdokset on täytynyt tehdä vähintään 48 tuntia ennen ensimmäisä ottelua.

Luis Enrique ja Ruotsin valmentaja Janne Anderssonilla on siis vielä viisi päivää aikaa pohtia, millaisia muutoksia joukkueisiinsa koronan takia tekevät. Myös Ruotsin joukkueessa on todettu kaksi koronavirustartuntaa.

Varmuuden vuoksi Espanja on kuitenkin koonnut maajoukkueen harjoituskeskukseen ”rinnakkaiskuplan”, jossa on nyt jo kaikkiaan 17 pelaajaa. Jo aiemmin varamieslistalta oli kutsuttu mukaan Rodrigo Moreno, Pablo Fornals, Carlos Soler, Brais Méndez, Raúl Albiol ja Kepa Arrizabalaga.

Tiistaina Liettuan 4-0 murskanneesta alle 21-vuotiaiden maajoukkueesta puolestaan rinnakkaiskuplaan nostettiin kaiken varalta 11 pelaajaa. He ovat Álvaro Fernández, Óscar Mingueza, Marc Cucurella, Bryan Gil, Juan Miranda, Gonzalo Villar, Pozo, Brahim Díaz, Martin Zubimendi, Yeremy Pino ja Javi Puado.

Rinnakkaiskuplalle harjoitukset vetää päävalmentaja Luis Enrique, mutta varsinaisen edustusjoukkueen kuplan kanssa he eivät ole kontaktissa. Varsinainen A-maajoukkue on jaettu ainakin huomiseen saakka kahdeksan pelaajan treeniryhmiin, ja joukkueen toivotaan voivan palata maanantaina täysiin joukkueharjoituksiin. Keskiviikkona Espanjan pelaajat saavat koronarokotteensa.

Lähde: AS


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille