Tässä Huuhkajien alkulohkovastustajien joukkueet – katso kovimmat tähdet ja puheenaiheet

© Kuva: Getty Images

Kuten varmasti kaikki lukijat tietävät, nimettiin Huuhkajien joukkue kesän EM-kisoihin eilen tiistaina. Kaikki selkeät runkopelaajat ovat Suomen onneksi terveiden kirjoissa, mutta silti Huuhkajien odotetaan lähtevän jokaiseen alkulohkon otteluunsa altavastaajana.

Tanska julkaisi oman lopullisen, 25 pelaajan kisajoukkueensa jo 25. toukokuuta. Joukkueen suurimpia tähtiä ovat Leicesterin maalivahti Kasper Schmeichel, Interin Christian Eriksen, Tottenhamin Pierre-Emile Höjbjerg ja RB Leipzigin Yussuf Poulsen.

Laatua riittää runsaasti joka pelipaikalle, sillä muun muassa puolustuksen yhdeksästä pelaajasta seitsemän pelaa TOP 5 -liigoissa. Keskikentältä puolestaan löytyy kaksi Marcus Forssin pelikaveria Valioliigaan nousseesta Brentfordista. Tunnetuin Tanskan joukkueesta rannalle jäänyt pelaaja on Heerenveenin kokenut keskikenttämies Lasse Schöne.

Venäjä tiedotti lopullisesta kisajoukkueestaan vasta keskiviikkona. Joukkueen ehdoton johtotähti on kapteeni Artem Dzyuba, 32. 197-senttinen Zenitin kärkimies on tehnyt 51 maaottelussa 29 maalia. Dzyuba on myös voittanut kahdella perättäisellä kaudella Venäjän liigan maalikuninkuuden.

Venäjän keskikentältä löytyvät muun muassa Valencian Denis Tsheryshev ja Atalantan Aleksei Miranchuk. Vasta 18-vuotias suurlupaus Arsen Zakharyan ei lopulta kisajoukkueeseen mahtunut, vaan putosi viimeisissä valinnoissa. Sen sijaan mukana on 37-vuotias puolustaja Yuri Zhirkov, vaikka hän vietti kevätkauden enimmäkseen Zenitin vaihtopenkillä. Venäjän 26 pelaajasta 22 pelaa maan omassa pääsarjassa.

Suomen lohkovaiheen viimeinen vastustaja Belgia on kolmen vuoden takaisten MM-kisojen pronssijoukkue, FIFA-rankingin tämän hetken ykkönen ja yksi koko kisojen suurista voittajasuosikeista. Joukkueen supertähdet edustavat todellista maailman eliittiä ja viimeaikainen suoritustaso on ollut korkea. Belgian joukkue julkaistiin jo varhain.

Belgialta löytyy maalin suulle Real Madridin Thibaut Courtois, puolustukseen Tottenhamin Toby Alderweireld, keskikentälle Manchester Cityn Kevin De Bruyne ja hyökkäykseen Interin Romelu Lukaku. Pientä huolenaihetta päävalmentaja Roberto Martinézille aiheuttavat Mestarien Liigan loppuottelussa loukkaantuneen De Bruynen kasvovamma ja Eden Hazardin sitkeä loukkaantumiskierre, mutta molempien uskotaan olevan pelikunnossa kisoissa.

Tulivoimaa hyökkäyksestä löytyy tarpeen vaatiessa penkiltäkin, sillä kalustoon kuuluvat myös Napolin Dries Mertens, Atlético Madridin Yannick Carrasco ja Crystal Palacen kaksikko Christian Benteke ja Michy Batshuayi. Belgian joukkue on niin kova, että esimerkiksi Real Sociedadin Adnan Januzaj ja Liverpoolin Divock Origi eivät yksinkertaisesti mahtunut joukkueeseen. Ainoa merkittävä loukkaantumisen takia puuttuva pelaaja on kakkosvahti Koen Casteels (Wolfsburg).

Suomi kohtaa EM-kisoissa Tanskan Kööpenhaminassa 12.6., Venäjän Pietarissa 16.6. ja Belgian niin ikään Pietarissa 21.6. Kaikkien 24 EM-kisoissa pelaavan maan kisajoukkueiden kokoonpanoja voi tarkastella täältä.


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille