Voitokas Englanti päätti synkän, mutta yllättävän kirouksensa – Jude Bellinghamille EM-kisojen ennätys

© Kuva: Getty Images

Englanti pelasi sunnuntai-iltapäivänä Lontoon Wembleyllä historiansa kymmenennen avausottelunsa EM-lopputurnauksessa. Ja vihdoinkin, vihdoinkin se onnistui aloittamaan EM-kisansa voitolla. Aiemmista yhdeksästä avausottelusta oli nimittäin tuloksina viisi tasapeliä ja neljä tappiota.

Englanti kukisti kolmen vuoden takaisten MM-kisojen finalistin Kroatian 1-0. Maalihanat olivat aueta jo 6. minuutilla, kun Phil Foden laukoi hyvän kudin maalin sisätolppaan. Maalin synty jäi kuitenkin parista senttimetristä kiinni.

Loistavat maalivahdit olivat muutoin vähissä, mutta 57. minuutilla verkko heilui. Kalvin Phillips vapautti hyvällä pystysyötöllä Raheem Sterlingin maalipaikkaan, ja tämä sujautti Englannille voiton tuoneen osuman. Maali oli Sterlingille miehen henkilökohtaisen arvokisahistorian ensimmäinen.

Vain muutamaa minuuttia Sterlingin maalin jälkeen Harry Kane oli murtautumassa takatolpalle maalipaikkaan, mutta ei ahdisteltuna saanut aivan ohjattua palloa tolppien väliin. Sen sijaan uhrautuvasti pelannut joukkueensa kapteeni kolaroi maalitolpan kanssa, ja jäi hetkeksi nurmen pintaan hoivattavaksi.

  • ÄLÄ MISSAA HETKEÄKÄÄN: EM-kisojen LIVE-seurantaan TÄSTÄ!

Kane jatkoi peliä vielä parikymmentä minuuttia kolarointinsa jälkeen, mutta 82. minuutilla hänet otettiin vaihtoon. Kentälle tuli tuolloin Borussia Dortmundin Jude Bellingham, joka teki omalta osaltaan EM-kisahistoriaa. 17 vuotta ja 349 päivää vanhasta Bellinghamista tuli koko EM-kisahistorian nuorin pelaaja. Aiemmin ennätystä piti nimissään Hollannin Jetro Willems.

D-lohkon muut joukkueet Skotlanti ja Tshekki aloittavat EM-kisaurakkansa maanantaina.