Englanti pelasi sunnuntai-iltapäivänä Lontoon Wembleyllä historiansa kymmenennen avausottelunsa EM-lopputurnauksessa. Ja vihdoinkin, vihdoinkin se onnistui aloittamaan EM-kisansa voitolla. Aiemmista yhdeksästä avausottelusta oli nimittäin tuloksina viisi tasapeliä ja neljä tappiota.

OptaJoe

@OptaJoe
0 - England have never won their opening game at a European Championship tournament (D5 L4). Somnolent.

We look ahead to the games on day three at #Euro2020 in our daily blog on @OptaAnalyst ⬇️

theanalyst.com/eu/2021/06/the…

Englanti kukisti kolmen vuoden takaisten MM-kisojen finalistin Kroatian 1-0. Maalihanat olivat aueta jo 6. minuutilla, kun Phil Foden laukoi hyvän kudin maalin sisätolppaan. Maalin synty jäi kuitenkin parista senttimetristä kiinni.

Loistavat maalivahdit olivat muutoin vähissä, mutta 57. minuutilla verkko heilui. Kalvin Phillips vapautti hyvällä pystysyötöllä Raheem Sterlingin maalipaikkaan, ja tämä sujautti Englannille voiton tuoneen osuman. Maali oli Sterlingille miehen henkilökohtaisen arvokisahistorian ensimmäinen.

OptaJoe

@OptaJoe
19 - Raheem Sterling has been directly involved in 19 goals in his last 17 England games (13 goals, 6 assists), while the Three Lions have won all 10 of the previous games he has scored in. Charm. #ENG #CRO #EURO2020

UEFA EURO 2024

@EURO2024
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Raheem Sterling celebrates his first goal at a major tournament for England ⚽️

#EURO2020

Vain muutamaa minuuttia Sterlingin maalin jälkeen Harry Kane oli murtautumassa takatolpalle maalipaikkaan, mutta ei ahdisteltuna saanut aivan ohjattua palloa tolppien väliin. Sen sijaan uhrautuvasti pelannut joukkueensa kapteeni kolaroi maalitolpan kanssa, ja jäi hetkeksi nurmen pintaan hoivattavaksi.

• ÄLÄ MISSAA HETKEÄKÄÄN: EM-kisojen LIVE-seurantaan TÄSTÄ!

Kane jatkoi peliä vielä parikymmentä minuuttia kolarointinsa jälkeen, mutta 82. minuutilla hänet otettiin vaihtoon. Kentälle tuli tuolloin Borussia Dortmundin Jude Bellingham, joka teki omalta osaltaan EM-kisahistoriaa. 17 vuotta ja 349 päivää vanhasta Bellinghamista tuli koko EM-kisahistorian nuorin pelaaja. Aiemmin ennätystä piti nimissään Hollannin Jetro Willems.

B/R Football

@brfootball
17 years, 349 days—Jude Bellingham comes on for #ENG and becomes the youngest player to ever feature in a European Championship #EURO2020

D-lohkon muut joukkueet Skotlanti ja Tshekki aloittavat EM-kisaurakkansa maanantaina.