Yle: Loistavasti Huuhkajien maalilla torjunut Lukas Hradecky ylpeä omistaan: ”Voisin melkein huutaa mikrofoniin”

© Kuva: Getty Images

Kolme peliä, kolme pistettä, kolme päästettyä maalia ja lohkon kolmossija. Siinä yhdellä numerolla tiivistettynä Huuhkajien EM-kisojen alkulohkovaihe. Voi olla, että Suomen kisat päättyivät maanantaiseen 0-2-tappioon Belgialle, mutta pieni oljenkorsi jatkoon yhä on, jos muiden lohkojen loput pelit päättyvät suotuisasti.

Yksi Huuhkajien suurimpia onnistujia kisoissa on ehdottomasti ollut maalivahti Lukas Hradecky. Hradecky torjui Tanskaa vastaan rangaistuspotkun ja suoritti kolmessa ottelussa yhteensä 13 torjuntaa. Vaikka Belgian avausmaali, tolpasta kimmonnut pallo, menikin epäonnisesti Hradeckyn nimiin, saa turkulaislähtöinen torjuja olla itsestään erittäin ylpeä – ja samalla koko joukkueesta.

– Selkä suorana voidaan olla. Voisin melkein huutaa tähän mikrofoniin, kuinka ylpeä olen joka jätkästä, Hradecky sanoi Ylen TV-haastattelussa heti pelin jälkeen.

– Tuo maali tietenkin… Minkä sinä siinä teet? Pallo pomppi luotina suoraan minua kohti. Yritin reagoida, mutten saanut sitä käännettyä poispäin maalista.

– Ei voi mitään. Oli meillä tsäänssit vielä tehdäkin maali, mutta pienestä se on kiinni. Hyvä peli meiltä. Giganttinen taistelu ja helvetin hieno tunnelma. Päällimmäisenä tietenkin pettymys.

Hradecky kiitteli vuolaasti koko joukkueen puolustuspelaamista, joka toi Suomen aina kisoihin ja näinkin lähelle jatkopaikkaa.

– Me ollaan niin pitkä matka tultu yhdessä ja jätkät on blokanneet kymmeniä, ellei satoja laukauksia, ja minä olen joitain vetoja ottanut kiinni. Joukkueena voitetaan ja joukkueena hävitään. Tänään hävittiin paremmalle. Pienestä se on kiinni, mutta ylpeä olen joka jätkästä.

– Kiitos kaikille Suomi-faneille, jotka tekivät tämän reissun. Oli uskomaton fiilis ja tuntui, kuin olisimme pelanneet kotona. Sellainen fiilis mulle tuli, että tänne haluaa takaisin. Suomi kuuluu arvokisoihin, sen voin sanoa, Hradecky painotti haastattelun päätteeksi.