Huuhkajille jäi EM-kisojen alkulohkostaan käteen kolmossija, kun FIFA-rankingin kärkimaa Belgia kukisti Suomen maanantaina maalein 2-0. Huuhkajien rohkea peli ja vankka taisteluasenne on tehnyt silti kansainvälisenkin vaikutuksen, ja Suomi poistui EM-areenoilta päät pystyssä – ainakin toistaiseksi, sillä pieni jatkomahdollisuus Huuhkajilla edelleen on olemassa.

Yksi Suomen taisteluilmeen ruumiillistumista oli jälleen kerran joukkueen kapteenistoon kuuluva Paulus Arajuuri. Jykevä keskuspuolustaja oli yksi Suomen pelaajista, joka pelasi täydet minuutit kaikissa alkulohkon otteluista. Arajuuri ei antanut periksi, vaan nousi aina hymyillen pystyyn, vaikka saikin ottelussa kovia kolhuja muun muassa belgialaiskärki Romelu Lukakun kanssa kamppaillessaan.

– Takki on aika tyhjä, kyllä me kaikkemme annettiin, tuttuun tapaan leveästi hymyillyt Arajuuri aloitti haastattelunsa Ylen TV-lähetyksessä ottelun jälkeen.

– Tosi pitkään saadettiin pidettyä peli 0-0:ssa, ja itselläni oli koko ajan sellainen fiilis, että kyllä me isketään yksi. Belgia on maailmanluokan joukkue, ja he olivat tosi hyviä, Arajuuri myönsi.

– Mun mielestä me pelattiin meidän äärirajoilla ja annettiin kaikkemme. Enempää ei voi tehdä.

Vaikka Belgian avausmaali veikin Suomen kauemmas tasapelistä ja jatkopaikasta, johon neljä pistettä olisi riittänyt, ei Arajuuren usko loppunut takaa-ajoasemassakaan.

[readmore from=Huuhkajat]

– Ajatukset oli tietenkin, että me mennään jatkoon. Oli hemmetin hyvä fiilis koko matsin, ja hienoa taistelua joka äijältä. Niin kuin sanoin, se näytti siltä, että me pelataan äärirajoilla. Oltiin rohkeita pallon kanssa, ja annettiin kaikki mitä meillä oli. Ei sitä enempää voi antaa.

– Koko joukkueelta aivan fantastinen suoritus. Me ollaan oltu kuukausi kuplassa ja varmaan monella alkaa jo väsymys painaa, mutta se ei näkynyt yhtään. Joka tilanne ja joka kaksinkamppailu – just tuolta sen pitää näyttää, kokenut suomalainen kehui.