”Halusin lopettaa” – Median tuomat paineet kävivät Dortmundin teinisensaatiolle raskaiksi

© Kuva: Getty Images

Kun rikkoo häthätää yläkouluikäisenä kaikenlaisia maalintekoennätyksiä globaalisti tunnetun suurseuran juniorijoukkueissa, voi olla varma, että media osoittaa ennemmin tai myöhemmin parrasvalonsa sinuun. Yleensä ennemmin.

Näin kävi Borussia Dortmundin teinisensaatio Youssoufa Moukokolle. Hehkutus Saksan eri viestimissä alkoi olla niin suurta niin varhain, että myös SuomiFutis kirjoitti Moukokosta ensimmäisen kerran jo elokuussa 2017. Poika oli tuolloin vasta 12-vuotias.

Viimeksi kuluneiden neljän vuoden aikana Moukoko on antanut aihetta jatkokirjoitteluunkin, sillä hän on jatkanut ennätystehtailuaan kaikissa juniori-ikäluokissa. Borussia Dortmundin edustusjoukkuerinkiin hän nousi jo kesällä 2020 ja bundesliigadebyytti tapahtui viime marraskuussa heti, kun mahdollista – päivä Moukokon 16-vuotissyntymäpäivän jälkeen. Kauden saldoksi tuli kolme maalia 14 ottelussa.

Moukokosta tuli kauden aikana bundesliigahistorian nuorin debytantti ja nuorin maalintekijä. Myös Mestarien liigan ikäennätyksen hän otti nimiinsä pelattuaan reilut puoli tuntia Zenitiä vastaan joulukuussa. Maaliskuussa Moukoko pelasi jo alle 21-vuotiaiden EM-kisoissa Saksan joukkueessa.

Nyt Kamerunissa syntynyt Moukoko on puhunut saksalaislehti WAZ:n haastattelussa, kuinka raskailta median luomat paineet hänestä tuntuivat.

– Aluksi jutut kuormittivat minua runsaasti. Etenkin siksi, koska niissä keskusteltiin iästäni, Moukoko kertoi.

– En halunnut enää tehdä sitä itselleni. Halusin lopettaa (pelaamisen).

Moukoko kiitteli juniorivalmentajaansa Sebastian Geppertiä siitä, että tämä auttoi häntä käsittelemään julkisuutta. Nyt superlupaus alkaa olla kuuluisuuteen tottunut, mutta jälkensä kohu on teinipoikaan jättänyt.

– Kaipaan sitä joskus, että voisin mennä ulos ilman, että kukaan tunnistaisi minua, ja että saisin syödä rauhassa. Joinain hetkinä sitä haluaa olla rauhassa.

Moukoko aloitti uransa hampurilaisessa St. Paulissa, josta Dortmund värväsi hänet riveihinsä vain 11 vuoden ikäisenä. Nyt hän odottelee 17. syntymäpäiväänsä ja puhuu tulevaisuuden tavoitteistaan konkreettisesti.

– Haluan saada tällä kaudella enemmän peliminuutteja ja yltää joskus A-maajoukkueeseen. Kun täytän 17, voin hankkia ajokortin. Minulle on tärkeää olla vapaa ja riippuvainen, Moukoko lisäsi.

Lähde: Transfermarkt


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004