© Kuva: Juha Tamminen

Ilves – AC Oulu: Vahvistuneet laivastonsiniset taistelevat sarjapaikasta

Veikkausliiga
Ilves – AC Oulu
Perjantai 30.07. klo 18:30

Kolmentoista pelatun kierroksen jälkeen Ilves jahtaa paikkaa ylemmästä jatkosarjasta, kun taas AC Oulu on sarjajumbona taistelemassa sarjapaikastaan. Kauden alussa Ilves haki pisteet puhtaasti Oulusta, mutta siirtoikkunalla on vaikutuksensa joukkueisiin: Eetu Vertainen on siirtymässä pois Ilveksestä, kun oululaiset ovat puolestaan vahvistaneet rivejään lukuisilla lainapelaajilla.

Viime otteluissaan Ilves on kärsinyt kaksi niukkaa tappiota. Pisteitä olisi voinut tarttuakin mukaan, mutta ilman maaleja se on sangen vaikeaa. Jarkko Wiss jatkaa nuorten pelaajien sisäänajoa kiitettävällä tavalla, ja Ilves on tällä hetkellä kovassa kurssissa pelaajakehityksen suhteen. Tuloksenteko nuorilla on Veikkausliigassa sen sijaan haasteellista, ja tehoja pitää löytyä, jotta paikka kuuden sakissa aukeaisi. Sairastuvalla tupsukorvilla on joitakin pelaajia.

AC Oulu ei näytä enää ollenkaan yhtä neuvottomalta kuin alkukaudesta. Vahvistusten lisäksi muutoksen takana on pelin yksinkertaistaminen. Täytyy muistaa, että laivastonsiniset ovat ainoa joukkue, joka on Veikkausliigassa kaatanut tällä kaudella väkivahvan HJK:n. Alakerraltaan AC Oulu ei edelleenkään häikäise, mutta nykyiselläänkin joukkue voi hyvinkin uusia sarjasopimuksensa. Lucky Opara näyttää olevan täsmävastaus joukkueen maalinteko-ongelmiin.

Lyö vetoa ottelusta:

Ilveksen otteluissa ei olla maaleilla juhlittu, mutta AC Oulua vastaan matsi voi olla eloisampaa sorttia. AC Oulua vastaan maalipaikkoja voi aueta hyvinkin, mutta toisaalta sarjajumbon tulivoimaa on turha aliarvioida tällä hetkellä. Pikkutipsinä tarjotaan runsasmaalisuutta: Ottelussa yli 2.5 maalia kertoimella 2,25.