EM-kisat
Italia – Englanti
Sunnuntai 11.07. klo 22:00

EM-urakka on enää yhtä ottelua vaille valmis. Finaalissa kohtaa kaksi joukkuetta, joilla voi ainakin tulosrivistön perusteella arvioida olevan kisojen parhaat puolustukset: Italialle on tehty kisoissa kaksi maalia ja Englannille vain yksi. Molempien joukkueiden finaalipaikkaan sisältyy jossittelua: Espanja pelasi Italiaa vastaan kisojen parhaan pelinsä, ja Englannin kevyehköä rangaistuspotkua Tanskaa vastaan tullaan kelailemaan vielä pitkään. Finaalista on odotettavissa jännittävä ja tasainen.

Italia oli upeasti pelannutta Espanjaa vastaan vaikeuksissa, mutta hoiti lopulta homman rangaistuslaukausten jälkeen. Roberto Mancinin luoma sapluuna yhdistettynä pelaajiston huippuosaamiseen on osoittautunut voittavaksi yhdistelmäksi. Azzurrin pelaaminen on lyhyesti tiivistettynä ilo silmälle. Leonardo Spinazzolan valitettava loukkaantuminen oli paha takaisku, mutta siitäkin joukkue selvisi. Italia on pelannut tähän mennessä jo 33 ottelua ilman tappiota, eikä sitä voi pitää sattumana.

Englannin helposta kaaviosta ja kotiedusta on jauhettu jo riittämiin – joukkue ei ole ollut räiskyvä, mutta toimiva se on ollut. Gareth Southgatea ei ole matkan varrella kiitelty, mutta mies on toteuttanut visiotaan tinkimättömästi, ja se on vienyt Englannin arvokisafinaaliin 55 vuoden tauon jälkeen. Vaikka Englanti tarvitsi hieman vetoapua Tanskaa vastaan, se oli silti pelillisesti joukkueista parempi. Italiaa vastaan haaste on suurin mahdollinen – tähän asti Englanti on joutunut kohtaamaan absoluuttisista huippumaista vain Saksan.

Lyö vetoa ottelusta:

Ottelu on siis lähtökohtaisesti hyvin lähellä tasabuukkia. Italia on kertoimissa altavastaaja, ja finaaliin voi hyvin ottaa maistuvaa jännärivetoa Azzurrin voitosta. Tasapelin vaara on ilmeinen, joten vetoa voi suojata tasoituksella – joka tapauksessa SuomiFutiksen vetosuositus on varsinaisen peliajan voitosta: Italia voittaa ottelun kertoimella 3,10.

LYÖ VETO ILLA