Kolmen vuoden takainen harmonia Ranskan maajoukkueessa on enää muisto vain, kun vuoden 2010 peikot nostavat päätään. Ranska putosi EM-kisoista neljännesvälierissä Sveitsille, ja joukkue on täydessä myllerryksessä.

Lehdet kutsuvat Sveitsi-ottelun tulosta fiaskoksi, päävalmentaja Didier Deschampsin tilalle kaavaillaan eri lähteissä Zinédine Zidanea, ja tähtipelaajien perheet ovat ehtineet jo ottaa yhteen.

Ranskalaislehti L’Équipe uutisoi nyt, että myös Kylian Mbappén, 22, ja Antoine Griezmannin, 30, välillä olisi eripuraa. Mbappén sanotaan olevan kateellinen siitä luottamuksesta, jota Griezmann valmennuksen ja pelaajiston keskuudessa nauttii. Kisojen aikana oli epäselvää, miten esimerkiksi erikoistilannevastuun olisi pitänyt jakaantua.

Mbappé halusi laukoa suoria vapaapotkuja, vaikka hän ei koskaan ole ollut niissä erityisen hyvä. Hän laukaisi yhden Sveitsiäkin vastaan, mutta pallo osui muuriin. Suurimmat tähtipelaajat kuitenkin monesti kokevat, että heille kuuluu myös vapaus ja vastuu vetää vapaapotkuja.

Ei ole sattumaa, että Mbappén egon huhutaan kasvaneen kolmessa vuodessa niin suureksi, ettei valmennus ole voinut sitä enää kunnolla hallita. Muistetaan esimerkiksi Olivier Giroud -selkkaus, joka varmasti haavoitti joukkueen henkistä ryhtiä.

Kitkaa on aiheuttanut myös Karim Benzeman, 33, paluu maajoukkueeseen. Griezmann ei ollut tästä innoissaan, sillä hän joutui hieman muuttamaan rooliaan joukkueessa. Luonteenomaisesti hän ei kuitenkaan valittanut tilanteestaan suureen ääneen, vaan on kuuliaisesti jatkanut työntekoa, kertoo L’Équipe.

[readmore from=Mbappe-Kylian]

Griezmann teki lopulta turnauksessa yhden maalin Unkaria vastaan. Maalin avulla Ranska sai ottelusta tärkeän tasapelipisteen. Mbappé sen sijaan jäi ilman maaleja. Hän syötti yhden maalin Sveitsiä vastaan, mutta tuossakin maalissa hänen syöttönsä tuli sen verran taakse, että Benzema joutui ronkkimaan pallon mukaansa lähes käsittämättömällä haltuunotolla.

Mbappén esiintymistä turnauksessa pidettiin valtavana pettymyksenä. Hän epäonnistui ratkaisevassa rangaistuspotkussa, jonka myötä Ranska putosi kisoista.

Hyppää kisojen LIVE-seurantaan!