Siitä on puhuttu jo ehkä enemmän kuin tarpeeksi. Siis siitä, että Englanti eteni EM-kilpailujen loppuotteluun verrattain heppoisella rangaistuspotkulla Lontoon keskiviikkoillassa. Hollantilainen päätuomari Danny Makkelie on joutunut pyöritykseen tämän EM-välieräsuorituksensa vuoksi.

LUE MYÖS: ”Aivan hirvittävä vihellys” – Englannin voittomaali ja sitä edeltänyt tuomio sai suomalaisilta täystyrmäyksen

Rangaistuspotkuun johtaneen tilanteen aikaan kentällä oli kaksi palloa, mikä tarkoittaa sitä, että pelin kulku olisi pitänyt keskeyttää jo siinä vaiheessa. Sitten Raheem Sterling, 26, riensi rangaistusalueelle ja kaatui, vaikka häneen kohdistunut kontakti oli korkeintaan marginaalinen.

Makkelien maanmies Pol van Boekel istui VAR-huoneessa. Hänenkin tulkintansa mukaan ei ollut mitään syytä kumota pilkkutuomiota.

Tämä ei ole kuitenkaan ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun Makkelie saa enemmän huomiota kuin olisi tarpeen.

Kuluvan vuoden maaliskuussa Makkelie tiimeineen tuomitsi Portugalin ja Serbian välisen MM-karsintaottelun. Virallisesti peli merkittiin 2–2-tasapeliksi, vaikka Portugali moraalisesti sen voittikin.

LUE MYÖS: Cristiano Ronaldolta vietiin maali – tuomari sai kenkää EM-kisoihin osallistuvasta tiimistä: ”Tämä on todella, todella iso pettymys minulle”

Ottelun viimeisillä hetkillä Cristiano Ronaldon, 36, lähettämä laukaus vieri maaliviivan paremmalle puolelle. Se jäi avustavalta Mario Diksilta ja Makkelielta huomaamatta. Ronaldon koleeriselle temperamentille tämä oli jo liikaa, ja hän poistui kentältä ennen päätösvihellystä.

Ronaldo sinkautti kapteeninnauhansa Stadion Rajko Mitićin nurmelle, kun hänelle todellistui, että hänen voittomaalinsa hylättäisiin virheellisesti. Kuva: Getty Images.

Makkelie pahoitteli virhettä myöhemmin portugalilaislehti A Bolan haastattelussa:

– Kuten FIFA:n käytäntöihin kuuluu, voin vain sanoa, että pyysin tapahtunutta anteeksi maajoukkuevalmentaja Fernando Santosilta ja Portugalin joukkueelta. Me paiskimme tuomaritiiminä kovaa töitä tehdäksemme hyviä päätöksiä. Emme ole alkuunkaan iloisia, kun esiinnymme uutisissa tällä tavalla

Makkelie vaikuttaa silti olevan yksi UEFA:n luottomiehistä, sillä hän kantoi vastuun neljässä ottelussa EM-kisoissakin.

LUE MYÖS: