Ranskaan siirtynyt Jere Uronen rikkoi hiljaisuuden katastrofaalisesta debyytistään: ”Ei ikinä punaisen kortin arvoinen”

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien parhaimmistoon kesän EM-kisoissa kuulunut Jere Uronen solmi hiljattain kolmivuotisen sopimuksen ranskalaisseura Stade Brestoisin kanssa (lue lisää).

Uronen teki ensiesiintymisensä keskiviikon harjoituspelissä alasarjaseura Plabennecia vastaan. 27-vuotiaan laitapuolustajan aikakausi Brestissä ei kuitenkaan alkanut toivotulla tavalla, vaan pikemminkin melko katastrofaalisella sellaisella.

Uronen lensi vain 14 minuutin pelin jälkeen suoralla punaisella suihkuun, kun vastustaja loukkasi nilkkansa suomalaisen ”tappotaklaukseksi” kuvaillun rikkeen seurauksena.

Uronen on kuitenkin nyt jakanut oman näkemyksensä puhuttaneesta tilanteesta, jossa kyse oli hänen mukaansa lähinnä huonosta tuurista.

– Ei se kyllä ollut ikinä punaisen kortin arvoinen rike, tokaisi Uronen Palloliiton verkkosivuilla.

– Tuomari pelästyi, kun meidän jalat menivät solmuun ja vastustajan nilkka vääntyi nurmikkoa vasten. Tilanne näytti aika hirveältä ja hän huusi melko lujaa, joten tuomaristo varmaan ajatteli, että jotain tein.

Uronen kertoi puhuneensa tilanteesta vastustajan kanssa, kun harjoituspeli oli päättynyt.

– Koko tilanne oli vain puhdas vahinko, mutta totta kai tekee pahaa vastustajan puolesta, koska nyt hän sivussa seuraavat kuusi viikkoa, Uronen jatkoi.

– Juttelin kyseisen pelaajan kanssa ja hän kertoi, että nilkka oli mennyt pois sijoiltaan. Hän oli hyvillä mielillä ja tietää koko tilanteen olleen vain huonoa tuuria. Nämä ovat osa jalkapalloa, eikä kenenkään tarkoitus ollut satuttaa.

Urosen haastattelun voit lukea kokonaisuudessaan täältä (linkki aukeaa Palloliiton verkkosivuille).