”Se olisi ollut suurin virhe” – Näin päävalmentaja Simo Valakari kommentoi KuPS:n sensaatiomaista voittoa, seura hakee UEFA:lta poikkeuslupaa

© Kuva: Juha Tamminen

KuPS teki yhden suomalaisen jalkapallon lähihistorian kovimmista tempuista torstaina, kun se haki vierasvoiton ukrainalaisesta Vorskla Pultavasta ja eteni Konferenssiliigan karsinnoissa kolmannelle karsintakierrokselle yhteismaalein 5-4. KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari hehkutti vuolaasti omiaan ottelun jälkeen.

– Mahtavat fiilikset! Tämä oli meiltä erittäin kova suoritus päästä jatkoon tästä otteluparista. Kahden ottelun ottelutapahtumien perusteella tämä oli meille täysin ansaittu jatkopaikka, Valakari totesi seuran nettisivuilla.

KuPS venyi otteluparissa aina tiukassa tilanteessa. Ensimmäisessä osaottelussa Diogo Tomas toi kuopiolaiset lisäajan kuudennella minuutilla tasoihin. Vieraissa oli Urho Nissilän vuoro tasoittaa ottelu lisäajalla. Jatko-ottelun ratkaisijaksi nousi Lucas Rangel, joka puski upeasta keskityksestä KuPS:n jatkoon.

– Se, miten pystyimme hallitsemaan ja ajoittain jopa dominoimaan peliä vaikeassa vierasottelussa oli vaikuttavaa. Se tapa, millä pelasimme, kertoo paljon joukkueemme luonteesta ja pelaajiemme uskosta omaan tekemiseen. He ovat uskomattomia pelaajia ja meillä on uskomaton joukkue. Tulimme otteluparissa kahdesti tasoihin ottelun lisäajalla, se oli todellista KuPS-henkeä, Valakari hehkutti.

KuPS esiintyi rohkeasti ja aktiivisesti, mikä tuotti tulosta.

– Ehkä Vorskla odotti, että tyydymme vain puolustamaan matalalla ja luovutamme pallonhallinnan heille. Se olisi varmasti ollut suurin virhe, jonka olisimme voineet tehdä. Meidän tapa pelata ei ole ottaa vastaan, oli vastassa joukkue mikä tahansa. Haluamme olla aktiivisia pallon kanssa ja ilman palloa.

– Ottelun ensimmäinen 25 minuuttia oli parasta jalkapalloa, jota tämä joukkue on aikanani pelannut. Onnistuimme turhauttamaan vastustajan joukkueen, vaihtopenkin ja kotiyleisön. Uskoimme jälleen loppuun asti yhteiseen juttuumme ja saimme ansaitsemamme palkinnon. Jalkapallon kauneus on, että kaikki on mahdollista, kun uskoo omaan tekemiseensä, Valakari sanoi.

Uutisoimme aiemmin, että KuPS saattaisi joutua pelaamaan Konferenssiliigan kolmannen kierroksen kotiottelunsa evakossa, koska Kuopion keskuskenttä ei täytä UEFA:n kriteerejä. Yhtenä vaihtoehtona esitettiin Töölön jalkapallostadionia Helsingissä. KuPS kertoi kuitenkin hakevansa poikkeuslupaa UEFA:lta, jotta se voisi pelata kotipelin Kuopiossa. Seuraavalla kierroksella KuPS saa vastaansa kazakstanilaisen FC Astanan.

LUE MYÖS:


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.