KuPS eteni upeasti torstaina Konferenssiliigan kolmannelle karsintakierrokselle, kun se kaatoi upeasti ukrainalaisen Vorskla Pultavan jatko-ottelun jälkeen yhteismaalein 5-4. Seuraavaksi vastaan tule kazakstanilainen FC Astana.

KuPS on UEFA:n seurarankingissa sijalla 83, kun Astana on vasta sijalla 171. Astanan pelaajien yhteenlaskettu markkina-arvo on kuitenkin lähes 14 miljoonaa euroa, kun KuPS:n vastaava lukema on 4,53 miljoonaa euroa.

Astana on esiintynyt kerran Mestarien liigan lohkovaiheessa ja neljästi Eurooppa-liigan lohkovaiheessa, joista viimeisen kerran kaudella 2019-20. Kaudella 2017-18 Astana eteni Eurooppa-liigassa lohkostaan jatkoon, mutta putosi ensimmäisen kierroksen pudotuspeleissä portugalilaiselle Sportingille. Mestarien liigaan se eteni kaudeksi 2015-16.

Suomalaiset muistavat Astanan ehkä parhaiten nimeomaan vuodelta 2015, kun se pudotti HJK:n Mestarien liigan kolmannelta karsintakierrokselta dramaattisten vaiheiden jälkeen. HJK oli vielä vahvasti kiinni jatkopaikassa vierasmaalin turvin, kun Erfan Zeneli toi vieraat rangaistuspotkusta tasoihin vain viisi minuuttia ennen täyttä aikaa. Avausosa päättyi Helsingissä maalittomaan tasapeliin.

Aivan ottelun loppuhetkillä HJK:n hyökkääjä Mike Havenaar tykitti pallon ylärimaan, jonka jälkeen Astana lähti nopeasti vastahyökkäykseen saaden kulmapotkun. Evgeni Postnikov rymisteli pallon lopulta maaliin ja vei Astanan jatkoon yhteismaalein 4-3.

– Mielestäni meillä oli ihan hitonmoinen peli täällä. Futis on hullua. En vain tiedä, että miten vit*u tuo on mahdollista, HJK:n puolustaja Sebastian Sorsa kommentoi ottelun jälkeen Yle Urheilulle.

Astana voitti vielä Playoff-otteluparissa kyproslaisen APOEL:n ja eteni lohkovaiheeseen. Astana pelasi tuolloin samassa lohkossa Atlético Madridin, Benfican ja Galatasarayn kanssa. Kazakstanilaisjoukkue ei hävinnyt yhäkään kotiottelua venyen kaikkia vastaan tasapeliin. Lisäksi Astana haki Galatasarayn vieraan myös tasapelin, mutta jäi silti lohkonsa hännille.

LUE MYÖS: