HELSINKI. HJK esiintyi hienosti kotikentällään Ruotsin suurseura Malmöta vastaan, mutta taipui lopulta yhteismaalein 3-4 Mestarien liigan toisella karsintakierroksella. HJK:n päävalmentaja Toni Koskela oli sitä mieltä, että isot tuomiot menivät otteluparissa HJK:ta vastaan.

Avausottelussa puhutti Malmön paitsiomaali, kun taas toisessa osassa pari kertaa yleisö kohahti lehtereillä, kun HJK:n pelaaja kaatui rangaistusalueen sisällä. Varsinkin Riku Riskin kaatuminen ottelun loppuhetkillä boksin sisällä sai yleisöltä valtavan vihellyskonsertin sen jälkeen, kun erotuomari Stuart Attwell levitti käsiään.

– Vaikea sanoa, tuomari teki päätöksen. Siinä ja siinä. Kyllä siinä mielestäni kontakti oli. Aika usein noista mielestäni vihelletään. Jälkeenpäin on tietysti helppo ja turha jossitella, kentän pintaan kaatunut Riski kommentoi kuohuttanutta tilannetta SuomiFutis-sivustolle.

HJK esiintyi kotikentällään todella aktiivisesti ja aggressiivisesti. Se oli kenttätapahtumien valossa parempi joukkue, mutta se ei riittänyt jatkopaikkaan. Pettymys paistoi Koskelan kasvoilta ottelun jälkeen.

– Pelasimme tosi hyvän pelin ja olimme parempia. Tosi ylpeä olen siitä, mitä pelaajat tekivät kentällä tänään.

– Tekisi mieli sanoa, että joku pilkku jäi sieltä viheltämättä meille. Pettynyt olen tällä hetkellä, kun miettii sitä, mikä oli ottelun kuva ja kuinka paljon parempia me olimme tuossa ottelussa, Koskela sanoi suoraan ottelun jälkeen.

Koskelaa ei jäänyt harmittamaan vain kotiottelun tuomiot.

– Tässä otteluparissa kaikki isot päätökset menivät meitä vastaan. Yksi paitsiomaali vieraissa ja tänään pari tilannetta, mistä joku olisi ehkä viheltänyt pilkunkin.

Seuraavaksi HJK jatkaa karsintoja Eurooppa-liigan puolella. Vaikka HJK häviäisi Eurooppa-liigan kolmannella karsintakierroksella, se etenee vähintään Konferenssiliigan karsintojen playoff-vaiheeseen. Mikäli HJK voittaisi Eurooppa-liigan kolmannella karsintakierroksella, se varmistaisi vähintään paikan Konferenssiliigan lohkovaiheessa, mutta karsisi vielä Eurooppa-liigaan playoff-vaiheessa.

Jatkossa vähintään yksi otteluparin voitto tuo siis paikan ainakin Konferenssiliigan lohkovaiheeseen. Vahvat esitykset Malmöta vastaan antavat uskoa Koskelalle.

– Malmö on todella laadukas joukkue, todella laadukkaita pelaajia. Tämän pitää tuoda meille virtaa ja itseluottamusta siihen, että me pystymme näistä kahdesta ottelupallosta klaaraamaan vähintään yhden, Koskela totesi.

LUE MYÖS: