Maanantaina tiedotettiin uudesta Suomen A-maajoukkuepelaajan siirrosta, kun keskuspuolustaja Daniel O’Shaughnessyn kerrottiin siirtyvän Saksan 2. Bundesliigassa pelaavaan Karlsruheen. O’Shaughnessy muuttaa Saksaan kuitenkin vasta joulukuussa ja kipparoi HJK:ta Veikkausliigan kauden loppuun asti.

Kesän EM-kisoissa maksimipeliminuutit huhkineen O’Shaughnessyn siirto oli puheenaiheena myös Huuhkajien maanantaisessa lehdistötilaisuudessa. Pelaajistoa paikalla edusti Bayer Leverkusenin kaksikko Joel Pohjanpalo ja Lukas Hradecky, joilta kysyttiin myös mietteitä siirrosta.

– Itse asiassa juttelinkin Danin kanssa tuossa pari viikkoa takaperin. Suosittelin hänelle, että Saksaan kannattaa tulla pelaamaan. Varsinkin, kun katsoo, mikä kakkosbundesliigan taso tällä hetkellä on, ja millaisia seuroja siellä tällä hetkellä on. Schalke, HSV, Bremen, Düsseldorf ja Nürnberg ovat kaikki isoja bundesliigaseuroja, Pohjanpalo luetteli.

– Mun mielestä erittäin hyvä siirto Danilta. Karlsruhe rakensi juuri uuden stadionin, tai itse asiassa remppa taitaa valmistua just. Uusi harjoituskeskus on juuri uudelleen rakennettu, ja jollen väärin ole ymmärtänyt, Karlsruhe taitaa olla aika korkeallakin sarjataulukossa.

[readmore from=O’Shaugnessy-Daniel]

– Karlsruhe on hieno seura ja tämä on hieno mahdollisuus Danille. Oikea askel siirtyä Saksaan.

Lukas Hradecky muistutti, että O’Shaughnessyn siirto on hyvä todiste myös veikkausliigapelaajille siitä, miten kotimaan sarjasta voi nousta korkeatasoiseen liigaan ulkomailla.

– Daniel pelasi loistavat EM-kisat ja on loistava puolustaja ja hyvä tyyppi. Pitkille heitoille on varmasti Saksassa tarvetta.

– Meillä on Karlsruhea vastaan cupin matsi, mutta se taitaa olla onneksi liian aikaisin O’Shaughnessyn pitkille heitoille, Hradecky naurahti.

Karlsruhe on tällä hetkellä 18 joukkueen 2. Bundesliigassa kuudentena. Viiden pelin saldo on kahdeksan sarjapistettä. Cup-ottelu Bayer Leverkusen-Karlsruhe pelataan lokakuun lopussa.