Bayern München päihitti Borussia Dortmundin Saksan supercupissa – Robert Lewandowski ratkaisi kliinisyydellään

© Kuva: Getty Images

Bayern München on voittanut Borussia Dortmundin 3–1 Saksan supercupissa. Pokaali on päävalmentaja Julian Nagelsmannin hänen uransa ensimmäinen, Bayern Münchenille supercupin voitto oli seurahistorian yhdeksäs.

Ottelusta ei tapahtumia puuttunut. Jo 20. minuutilla Dortmundin Jude Bellingham avasi Marco Reusin läpi, mutta tämän laukaus kilpistyi Manuel Neuerin oikeaan jalkaan.

Kun Robert Lewandowski iski Bayern Münchenin johtoon 40. minuutilla, alkoivat Erling Braut Hålandissa näkyä ensimmäiset turhautumisen merkit.

Toista puoliaikaa ehdittiin pelata vain kolme minuuttia ennen kuin Bayern München karkasi 2–0-johtoon. Koko ottelun unessa olleen oikean laitapuolustajan Felix Passlackin puolelta pääsi vapaasti viilettämään Serge Gnabry. Gnabry keskitti, ja pallo pompahteli Thomas Müllerille, jolla oli vaivaton työ painaa peliväline tyhjään verkkoon.

53. minuutilla taakka Hålandin harteilla oli hellitä läpiajomaalilla. Hän oli kuitenkin kiihdyttänyt tilanteeseen selvästä paitsioasemasta.

Borussia Dortmund kavensi ottelun 1–2:een tunnin jälkeen, jolloin Reus lähetti kierteisen unelmakudin Bayernin maalin oikeaan yläkulmaan. Dortmund innostui osumasta ja lisäsi painetta müncheniläisten päädyssä. Peli alkoi olla yhtä päätyä.

Manuel Akanji tuhosi kirivaiheen 74. minuutilla. Oli maalipotku, joka pelattiin lyhyenä. Sveitsiläinen sai pallon alimpana miehenä mutta ei ehtinyt antamaan pitkää avaustaan. Hän hölmöili pelivälineen suoraan Corentin Tolissolle, jonka jaloista kuula kimposi Lewandowskille. Lewandowski oli yksin maalin edessä ja uitti varmasti loppulukemat taululle.

Bayern München -pelaajien juhliessa saavutusta, Håland kävi tyylikkäästi antamassa pelipaitansa katsomossa olleelle lapselle, joka sitä kyltillään erityisesti pyysi.