Bayern Münchenin luottopelaaja irtisanoi agenttinsa ja neuvotteli rahakkaan jatkopahvin itse: ”Viime kerrasta ei jäänyt hyvä tunne”

© Kuva: Getty Images

Bayern München tiedotti maanantaina erittäin tärkeästä jatkosopimuksesta. Monipuolinen, enimmäkseen keskikentällä pelaava, mutta myös puolustuksessa paikkaamaan pystyvä Joshua Kimmich allekirjoitti seuran kanssa vuoteen 2025 ulottuvan jatkopahvin.

Kimmich on pelannut Bayernissa vuodesta 2015 lähtien, ja hänestä on tullut seuralle todellinen runkopelaaja. Saksan maajoukkueenkin kantaviin voimiin lukeutuvan Kimmichin tilanteessa on kuitenkin yksi poikkeava tekijä: hän neuvotteli jatkosopimuksensa itse päätettyään yhteistyönsä agenttinsa kanssa viime keväänä.

Bildin pari viikkoa sitten kertomien tietojen perusteella Kimmichin palkka jopa tuplaantui jatkosopimuksen myötä, joten huonosti hän ei asioita pöydässä hoitanut. Bild tosin erehtyi sopimustiedoissa ainakin pituuden osalta yhden vuoden verran.

Kimmich sanoi halunneensa jatkaa Bayernissa niin urheilullisista kuin henkilökohtaisistakin syistä. Hän haluaa viettää seurassa ”toivottavasti jalkapallouransa parhaat vuodet” ja sanoi Bayernin pystyvän tarjoamaan sellaista ”kokonaispakettia, johon vain harva Euroopassa pystyy”. Olennaista pelaajan mukaan oli sekin, että Bayern sitoutui päävalmentajaansa Julian Nagelsmanniin peräti viisivuotisella sopimuksella.

Mediaa kiinnosti luonnollisesti se, miksi Kimmich halusi neuvotella sopimuksensa itse ja irtisanoi agenttinsa. Hän on tässä mielessä erittäin harvinainen huippujalkapalloilija. Kimmich on kuitenkin hyvin tyytyväinen tekemäänsä ratkaisuun. Kenties jatkossa nähdään enemmänkin pelaajia, jotka säästävät agenttinsa palkkioissa ja hoitavat neuvottelut itse.

– Minulle ei jäänyt edellisistä neuvotteluista kovin hyvää tunnetta, 26-vuotias Kimmich totesi.

– Monet neuvottelujen yksityiskohdista vuotivat julkisuuteen ja siksi minulle oli tärkeää istua neuvottelupöydässä itse. Vastaavia vuotoja tapahtuu myös monien muiden jalkapalloilijoiden kohdalla.

– Halusin olla ajan tasalla prosessin kulusta enkä halunnut, että joku tekisi minulle lupauksia, joita ei voitaisi toteuttaa. Minulle oli tärkeää, että minulla on hyvä tunne, kun allekirjoitan sopimuksen. Tällä kertaa näin kävikin sataprosenttisesti.

Kimmich lähetti samassa yhteydessä myös toiveen, että moni muukin Bayernin runkopelaajista allekirjoittaisi pian jatkosopimuksen. Erityisesti hän toivoo Leon Goretzkan jatkoa seurassa.

– Toivon, että olen ensimmäinen monista sopimuksensa jatkajista. Tärkeää ei ole vain pelaajien ostaminen, vaan myös pelaajien jatkaminen seurassa, Kimmich muistutti.

– Kun tulin tänne, joukkue ei ollut kovin harmoninen. Harmonia on minulle tärkeää. Pelaaminen on hauskempaa, kun vedämme kaikki yhtä köyttä. Juuri se on täällä nyt tilanne, ja tässä joukkueessa erityistä.

Lähde: Kicker


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.