HJK pelaa torstaina europelien lohkovaihepaikasta – ratkaisuotteluun kivenkova vahvistus

© Kuva: Juha Tamminen

Helsingin jalkapalloklubi pelaa torstai-iltana suurista panoksista, kun se kohtaa kotikentällään azerbaidzhanilaisen Neftçi Bakun.

Kyseessä on Eurooppa-liigan kolmannen kierroksen jälkimmäinen osaottelu. Azerbaidzhanissa viime viikolla pelattu ensimmäinen ottelu päättyi 2-2-tasapeliin. Otteluparin voittaja varmistaa lohkovaihepaikan Konferenssiliigaan ja pääsee tavoittelemaan lohkovaihepaikkaa Euroopan toiseksi suurimpaan seurajoukkuekilpailuun.

HJK saa ratkaisuotteluun todella kovan vahvistuksen, kun Huuhkajien kapteeni Tim Sparv on ensimmäistä kertaa pelikelpoinen helsinkiläisseuran riveissä. Sparv, 34, solmi heinäkuussa HJK:n kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen.

– Olen viikon verran treenannut joukkueen kanssa ja ihan hyvältä tuntuu. Mutta totta kai tarvitsen enemmän harjoitusta ja otteluita, jotta olisin täydessä iskussa, Sparv kertoi Ylen haastattelussa.

– Huominen ottelu on todella tärkeä juttu koko seuralle. Olisi tärkeää pelaajille, taustahenkilöille ja faneille, että päästäisiin lohkovaiheeseen. Se olisi iso juttu meille.

HJK:n ja Neftçi Bakun välinen Eurooppa-liigan karsintaottelu pelataan torstaina kello 19:00 alkaen.