Kaksi ulkona, kaksi jatkossa. FC Interin ja Hongan osalta europelit ovat tältä kesältä pelatut, mutta HJK:n ja KuPS:n osalta taistelu jatkuu edelleen tällä viikolla. HJK kohtaa torstaina Eurooppa-liigan karsinnoissa azerbaidzhanilaisen Neftchi Bakun ja KuPS Konferenssiliigan karsintojen kolmannella kierroksella kazakstanilaisen Astanan. Molempien otteluparien toiset osaottelut pelataan ensi viikolla.

Jos KuPS kaataa kovan ja kokeneen Astanan, pääsee se Konferenssiliigan playoff-kierrokselle tavoittelemaan paikkaa kilpailun lohkovaiheeseen. HJK:n osalta pelit jatkuvat joka tapauksessa, kävi Neftchi Bakua vastaan miten tahansa. Jos HJK bakulaiset kaataa, pelaa se Eurooppa-liigan playoff-kierroksella ja varmuudella vähintään Konferenssiliigan lohkovaiheessa. Jos HJK häviää, jatkuu sen taival Konferenssiliigan karsintojen playoff-kierroksella.

Tärkeä päivä on edessä tänäänkin, sillä tänään suoritetaan europelien seuraavat arvonnat. Ensi kerran tällä kaudella on edessä kolme arvontaa samana päivänä: Mestarien liigan otteluparit arvotaan kello 13, Eurooppa-liigan kello 14 ja Konferenssiliigan kello 15.

Mestarien liigan playoff-kierroksen arvonnassa ei siis suomalaisseuraa enää nähdä, mutta kiinnostava arvonta on silti. Mukana kierroksella on 12 joukkuetta, joiden joukosta siis seulotaan kuusi viimeistä osallistujaa Mestarien liigan lohkovaiheeseen. Nimekkäimpiä joukkueita arvonnassa ovat FC Salzburg, Olympiacos, Glen Kamaran Rangers, Shakhtar Donetsk, Benfica, AS Monaco ja PSV Eindhoven.

Tuntia myöhemmin arvotaan sitten 10 Eurooppa-liigan playoff-kierroksen otteluparia. Joukkueet on jaettu neljään eri koriin, joissa on joukkueita 3-6. HJK-Neftchi Baku -otteluparin voittaja on kolmoskorissa ja se saa vastustajan joko ykköskorista tai kakkoskorista, kakkoskorin ollessa hivenen matemaattisesti todennäköisempi.

Ykköskorista löytyvät seuraavat joukkueet:

AZ Alkmaar (NED)
Fenerbahçe SK (TUR)
FC Zorya Luhansk (UKR)
Royal Antwerp FC (BEL)
SK Sturm Graz (AUT)
Randers FC (DEN)

Kakkoskorin vaihtoehdot ovat puolestaan alla. Nämä joukkueparit ovat Mestarien liigan kolmannen karsintakierroksen pareja, ja niistä HJK/Neftchi Baku saisi vastaansa kunkin parin häviäjän. On siis myös mahdollista, että HJK voisi kohdata edellisen vastustajansa Malmön uudestaan.

GNK Dinamo (CRO) / Legia Warszawa (POL)
Ferencvárosi TC (HUN) / SK Slavia Praha (CZE)
Olympiacos FC (GRE) / PFC Ludogorets 1945 (BUL)
CFR 1907 Cluj (ROU) / BSC Young Boys (SUI)
FK Crvena zvezda (SRB) / FC Sheriff Tiraspol (MDA)
Malmö FF (SWE) / Rangers FC (SCO)

Poikkeuksellisena juttuna aiempiin arvontoihin on, että myös saman maan joukkueet voidaan arpoa toisiaan vastaan.

Jos HJK Neftchi Bakulle häviää ja putoaa Konferenssiliigan playoff-kierroksen puolelle, tulee sen vastustaja allaolevasta joukosta. Vastaan tulisi kyseisen otteluparin voittaja.

Maccabi Haifa FC (ISR) / HB Tórshavn (FRO)
Linfield FC (NIR) / CS Fola Esch (LUX)
Shamrock Rovers FC (IRL) / KF Teuta (ALB)
Riga FC (LVA) / Hibernians FC (MLT)
FC Prishtina (KOS) / FK Bodø/Glimt (NOR)

KuPS:n polulla – ei-mestarien polulla – joukkueet on jaettu neljään eri arvontaryhmään, ja niiden sisällä sijoitettuihin ja sijoittamattomiin. Kierroksen nimekkäimpiä joukkueita ovat muun muassa Tottenham ja AS Roma, mutta näitä ei kuopiolaisille voida vastaan arpoa. KuPS/Astana ovat arvonnassa sijoitettujen korissa, ja vastustaja tulee seuraavien otteluparien voittajien joukosta:

IF Elfsborg (SWE) / FK Velež (BIH)
Raków Czestochowa (POL) / FC Rubin (RUS)
Hibernian FC (SCO) / HNK Rijeka (CRO)
1. FC Union Berlin (GER)