HELSINKI. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva asteli tiistaina lehdistön eteen julkistaakseen ryhmänsä syyskuussa pelattaviin MM-karsintaotteluihin sekä ystävyysotteluun Walesia vastaan.

Kanervalta udeltiin yllättävien valintojen ja kokeneempien pelaajien poissaolojen lisäksi myös siitä, milloin Tanskan ja Saksan kentillä vakuuttaneet huippulupaukset Leo Walta, Oliver Antman sekä Anssi Suhonen voisivat mahdollisesti nousta A-maajoukkueen mukaan.

18-vuotias keskikenttäpelaaja Walta on esiintynyt alkaneella kaudella kuudessa Tanskan Superliigan ottelussa Nordsjællandin riveissä. Samaa seuraa edustava Antman, 20, on puolestaan pelannut neljä peliä ja tehnyt niissä kaksi maalia – joista toinen syntyi eilen maanantaina komealla tavalla.

Suhonen on puolestaan noussut suuren huomion ja suosion keskipisteeksi Saksan 2. Bundesliigassa pelaavassa HSV:ssä. 20-vuotias keskikenttämies pääsi sunnuntaina ensi kertaa liigassa avaukseen ja äänestettiin heti fanien toimesta ottelun parhaaksi pelaajaksi.

– Se on todella ilahduttavaa. Nämä mainitut pelaajat ovat mukana Pikkuhuuhkajissa ja pääsevät varmasti antamaan siellä näyttöjä. Totta kai aion katsoa, miten he siellä pärjäävät, totesi Kanerva ylpeänä lehdistölle tiistai-iltapäivänä.

[readmore from=Huuhkajat]

– Ennen kaikkea heidän arkensa, eli noin kovien pelien pelaaminen [seuratasolla] kehittää. On upeaa ajatella esimerkiksi 20-vuotiasta Suhosta, joka debytoi 2. Bundesliigassa HSV:n kanssa – perinteikkäässä sakslaisseurassaseurassa – ja samaan aikaan 36-vuotias Niki Mäenpää debytoi Serie A:ssa Venezian riveissä. Vähän ovat erilaiset tarinat kavereilla!

– Mutta kyllähän se [päätös valita pelaajia maajoukkueeseen] on tehtävä tarpeen mukaan. Silloin jos kyseisellä pelaajalla on tuoda siihen rooliin jotain erityistä, joka edesauttaa joukkuetta, niin se voi olla, että paikka kokoonpanosta lukittuu aika nopeastikin.

– Tämä ei ole mitään ikärasismia. Ikä on vain numero. Joten kun kaveri osoittaa, että hänestä on käyttöä joukkueelle, niin ilman muuta hänet otetaan silloin mukaan.

LUE MYÖS: