HELSINKI. KuPS kaatui Helsingin Olympiastadionilla Konferenssiliigan playoff-vaiheen ensimmäisessä osaottelussa saksalaiselle Union Berlinille tylysti lukemin 0-4. KuPS joutui pelaamaan Helsingissä, koska Kuopion Väre Areena ei täytä UEFA:n vaatimuksia.

Kuopiossa uuden stadionin rakentaminen on ollut hidasta puuhaa. Väre Areenan stadionhanke on ottanut askeleita eteenpäin, mutta prosessi on edennyt hitaasti. Näin ollen KuPS joutui tänä kesänä pelaamaan osan europeleistään Olympiastadionilla, Helsingissä.

KuPS:n kannattajajoukko kannusti hienosti omiaan torstai-iltana kaukana kotoaan. Union Berlinin 600-päinen kannattajajoukko oli toki omassa luokassaan, kuten oli myös heidän joukkueensa kentällä. Kun Union Berlin lähetti terveisensä UEFA:n suuntaan, savolaiset lähettivät selkeän viestinsä Kuopion kaupungille.

– Kuopion kaupunki, haistakaa vi*tu, kannattajat huusivat taputusten kera ottelun aikana.

Viesti oli selkeä ja sillä viitattiin kaupungin hitaaseen prosessiin uuden stadionin suhteen. KuPS:n kapteeninnauhaa Unionia vastaan Nana Boatengin tultua vaihtoon kantanut Henri Toivomäki kuuli myös kannattajien huudot. Toivomäki oli ottelun jälkeen poliittisesti korrektimpi sanoissaan, mutta hänelläkin oli asiaan näkemyksensä.

– Paljon ja pitkään siitä on puhuttu. Nyt etenkin, kun miesten jengi on ollut vakiosuorittaja monta vuotta, meidän naisten jengi suorittaa erinomaisesti tällä hetkellä ja se (stadion) voisi olla monikäyttöinen koko kompleksi, niin kyllähän sitä olettaisi, että se olisi pitkässä juoksussa hyvä ja käytännöllinen ratkaisu, Toivomäki muotoili sanansa.

Tunnelma Olympiastadionilla oli upea läpi ottelun. Molempien joukkueiden kannattajat pitivät upeasti meteliä, ja koko tapahtuma oli jalkapallokulttuuria parhaimmillaan. Toivomäki halusikin kiittää Helsinkiin matkanneita savolaisia.

– On se mahtavaa. Kuopiosta oli tullut niin paljon ihmisiä ja täällä päässä oli myös paljon ihmisiä, jotka ovat Kuopiosta tai sitten vain matsi kiinnosti. Oli paljon ihmisiä ja ääntä, niin on se mahtavaa, kun puitteetkin ovat kunnossa.

[readmore from=KuPS]

Jonain päivänä KuPS pääsee toivottavasti pelaamaan torstain kaltaisia euro-otteluita Kuopiossa.

– Totta kai olisi huikeaa pelata näitä Kuopiossa ja tuoda tällaiset tapahtumat lähelle niitä ihmisiä, jotka ovat siinä meidän päivittäisessä arjessa. Mahtavaa silti, että on tällainen mahdollisuus (pelata Olympiastadionilla), ja että seura pystyi järjestämään hyvän tapahtuman, Toivomäki sanoi.

Viimeisen arvion mukaan Kuopion uusi stadion valmistuu viimeistään syksyllä 2024. Kesäkuussa Kuopion kaupunginhallitus hyväksyi hankesuunnitelman, jonka hinta-arvio on tällä hetkellä 12,4 miljoonaa euroa. Uusi stadion täyttäisi UEFA:n kolmoskategorian vaatimukset, mutta esimerkiksi UEFA:n alaisen lohkovaiheen pelejä siellä ei voisi pelata ilman poikkeuslupaa.

LUE MYÖS: