Marca: Erling Braut Hålandin tulevaisuuden tilanne muuttuu radikaalisti syyskuussa!

© Kuva: Getty Images

Lionel Messi, Kylian Mbappé ja Cristiano Ronaldo ovat siirtokuvioillaan varastaneet otsikot varsinkin elokuussa. Samaan aikaan Erling Braut Håland, 21, on kiinnittänyt huomiota vain pelillisillä suorituksillaan.

Marcan mukaan Hålandin tulevaisuus on Borussia Dortmundissa ja Signal Iduna Parkilla ainakin tammikuuhun 2022 saakka. Norjalaisen työasioita hoitavat hänen isänsä Alf-Inge Håland ja agentti Mino Raiola.

Håland siirtyi Dortmundiin tammikuussa 2020 Red Bull Salzburgista. Saksalaisseura maksoi energiajuomayhtiölle 20 miljoonan euron suuruisen siirtokorvauksen. Samassa yhteydessä Dortmund takasi Raiolalle, että Hålandin määrämuodoin ja -edellytyksin tehtyyn sopimukseen kirjataan pykälä, jonka mukaan pelaajan ulosostoklausuuli aktivoituu tämän vuoden syyskuussa.

Klausuuli on tiettävästi asetettu 75 miljoonaan euroon, eli jos kolmas osapuoli sitoutuu maksamaan Dortmundille kyseisen summan, aktivoituu Hålandin sopimuksen ulosostopykälä, ja hän on vapaa neuvottelemaan siirrosta tämän kolmannen osapuolen kanssa.

Marcan mukaan Dortmund ei silti halua laittaa hyökkääjänsä siirtolistalle, vaikka kysyntää nyt todennäköisesti olisi paljon kalliimmalla hinnalla. Epävirallisesti seura pyytää Hålandista vähintään 200 miljoonaa euroa.

Raiolallakaan ei ole kiirettä. Kiinteä siirtokorvaus tarkoittaa sitä, että seurat pystyvät panostamaan taloudellisesti enemmän hänen asiakkaansa vuosipalkkaan, mikä taas tarkoittaa sitä, että viivan alle jää enemmän rahaa hänelle ja Hålandin isälle välityspalkkion muodossa.

Raiola ymmärtää, että Hålandin on hyvä olla Dortmundissa ja että tämä on kasvanut Saksassa niin pelaajana kuin ihmisenäkin, kertoo Marca. Liian aikainen siirto voisi olla haitallista nuorukaisen urakehitykselle.

Hålandin edustajana toimiva Raiola tapasi hiljattain samana päivänä Barcelonan ja Real Madridin. Keskustelujen tarkoituksena on ollut hieroa suullista esisopimusta Hålandin hankkinnasta syyskuun ensimmäisen päivän jälkeen.

Neuvottelut eivät olleet järin hedelmällisiä, mutta toisaalta Hålandin kerrotaan suhtautuvan avoimesti mahdolliseen Real Madrid -siirtoon. Borussia Dortmund valmistautuu Hålandin vääjäämättömään lähtöön. Se osti heinäkuun lopussa Donyell Mallenin, 22, PSV:stä. Lehtien palstoilla siirtosummaksi on arvioitu 30 miljoonaa euroa.


QPR – Swansea | ”Ärrät” vetoideana! ⭐️⭐️½