Paris Saint-Germain on ollut iso tekijä Euroopan pelaajamarkkinoilla siitä lähtien, kun seura siirtyi reilut kymmenen vuotta sitten qatarilaisomistukseen. Jo Zlatan Ibrahimovicin, Edinson Cavanin tai David Luizin kiinnitykset olivat väkeviä näyttöjä siitä, mitä tuleman pitää, mutta oikein kunnolla luun muiden kurkkuun PSG löi kesällä 2017, kun se osti Barcelonasta 222 miljoonalla eurolla Neymarin. Summa on edelleen korkein yhdestä pelaajasta koskaan maksettu yksittäinen siirtokorvaus.

Isoja värväyksiä PSG on tehnyt vuodesta toiseen, mutta tänä vuonna on pantu taas kunnolla ranttaliksi. Pariisiin ovat muuttaneet Gianluigi Donnarumma, Sergio Ramos, Georginio Wijnaldum ja viimeisenä eilen tiistaina Lionel Messi. Yhteistä tälle nelikolle on, että kenestäkään heistä ei tarvinnut maksaa siirtokorvausta.

Päähuomion on tietenkin vienyt koko uransa Barcelonassa pelanneen Messin siirtyminen Paris Saint-Germainiin. Moni jalkapalloromantikko olisi varmasti nähnyt mielellään Messin pelaavan koko uransa Barcelonassa, mutta Pariisin valtasi todellinen Messi-buumi. Miehen numerolla 30 varustetut pelipaidat suorastaan revittiin käsistä paitakaupassa.

PSG:n ja puheenjohtaja Nasser Al-Khelaïfin kunnianhimo on kuitenkin kyltymätön, ja vain taivas on rajana pelaajahankintahaaveille. Alkavalla kaudella PSG:n kokoonpano on näillä näkymin eittämättä yksi kaikkien aikojen kovimmista, mutta siitä huolimatta seurassa varaudutaan jo Kylian Mbappén mahdolliseen lähtöön kesällä 2022. Mbappén sopimus päättyy tuolloin, ja on mahdollista, että hän matkaa tuolloin ilman siirtokorvausta Real Madridiin.

PSG:llä on kuitenkin Mbappén lähdön varalta jo suunnitelma laadittuna, eikä sekään voisi yhtään vähemmän valovoimainen olla. PSG nimittäin haluaisi tilalle Cristiano Ronaldon, jonka sopimus Juventuksen kanssa päättyy niin ikään kauden 2021-2022 jälkeen. Jos haave toteutuisi, pelaisivat yhteensä 11 Ballon d’Oria voittaneet Messi ja Cristiano Ronaldo ensimmäisen kerran samassa joukkueessa. Tieto PSG:n suunnitelmasta perustuu espanjalaisen AS:n uutiseen.

Sen paremmin Mbappén kuin Cristiano Ronaldon siirroissa ei siis makseltaisi siirtokorvauksia. 22-vuotiaana Mbappélla on toki hyviä pelivuosia jäljellä paljon enemmän kuin 36-vuotiaalla portugalilaistähdellä, mutta Cristiano Ronaldon mainos- ja markkinointipotentiaali on Messin tavoin koko jalkapallomaailman suurimpia.

AS:n mukaan Al-Khelaïfi on aina haaveillut supertähtikolmikko Neymar-Messi-Cristiano Ronaldon saattamisesta samaan seuraan, ja tuo unelma voisi toteutua ensi kesänä. Cristianon agentti Jorge Mendes on lehden kertoman perusteella jo suunnitelmasta tietoinen. Ajatus olisi, että ”CR7” tekisi kaksivuotisen sopimuksen, ja siirtyisi 39 vuoden iässä päättämään uransa esimerkiksi Yhdysvaltoihin tai Qatariin.

[readmore from=PSG]

Al-Khelaïfilla oli keskiviikon Messi-lehdistötilaisuudessa muutama sananen myös Kylian Mbappén siirtosuunnitelmien varalle:

– Mbappé halusi kilpailukykyisen joukkueen ja nyt hänellä on sellainen. Hänellä ei ole tekosyitä, PSG-pomo totesi.

Näin PSG on ilmeisesti antanut ymmärtää, ettei se suostu tänä kesänä Mbappéa myymään. Vuodenvaihteen jälkeen PSG:llä ei kuitenkaan ole mitään nokan koputtamista, jos Mbappéa ei saada tekemään jatkosopimusta, sillä silloin Mbappé saa tehdä vapaasti sopimuksen mihin tahansa – pitipä PSG siitä tai ei.