Ranskalaista mediaa välttelevä Jere Uronen harmitteli, ettei vielä kohdannut Lionel Messiä: ”Hän on maailman paras”

© Kuva: Juha Tamminen

HELSINKI. Huuhkajien laitapuolustaja Jere Uronen siirtyi EM-kisojen jälkeen Ranskan Ligue 1:ssä pelaavaan Brestiin. Hieman myöhemmin samaan sarjaan saapui maailman paras jalkapalloilija Lionel Messi.

Uronen on aloittanut vahvasti uudessa seurassaan, vaikka joukkue on kerännyt neljästä pelaamastaan ottelusta vain kaksi pistettä. Uronen on aloittanut jokaisessa ottelussa avauksessa. Pari viikkoa sitten Brest kohtasi Ligue 1:n tähtisikermä Paris Saint-Germainin.

PSG:n riveihin siirtyi täksi kaudeksi Lionel Messi, joka joutui jättämään Barcelonan seuran talousvaikeuksien takia. Messi saapui Ranskaan hieman ennen Brest-ottelua. Pitkään jännitettiin, pääseekö Messi irti jo Urosen Brestiä vastaan. Debyytti nähtiin lopulta vasta viime viikolla Reimsia vastaan, kun Messi tuli vaihdosta kentälle reilun tunnin kohdalle.

Uronen myönsi tiistaina Helsingin Kalastajantorpalla järjestetyssä Huuhkajien lehdistötilaisuudessa, että Messiä vastaan pelaaminen olisi ollut suuri asia.

– Totta kai se harmittaa (ettei Messi pelannut vielä Brestiä vastaan). Jokaisen futarin unelma on testata itseään maailman parhaita vastaan. Veikkaan, että kovin moni ei suutu minulle, jos sanon, että hän (Messi) on maailman paras. Olisi se ollut ihan mahtavaa itselleni ja koko joukkueelle testata häntä vastaan. Ei se muukaan joukkue toki huono ole, Uronen totesi.

Uronen on ollut tyytyväinen uuteen arkeensa Ranskassa. Uronen siirtyi Brestiin belgialaisesta Genkistä, jossa hän ehti voittaa kaiken mahdollisen; cupin, sarjan ja supercupin.

– Tämä on ollut juuri sellainen piristysruiske itselleni, mitä tarvitsin. Uudet haasteet, uudenlainen kulttuuri futiksessa ja uudenlainen pelitapa. Olen nauttinut ja tiedän, että pystyn henkilökohtaisesti paljon kehittymään siellä (Brestissä).

Kokonaisvaltaisena pakettina Brest oli lopulta juuri sitä, mitä Uronen toivoi.

– Olen joskus sanonut, että sitten kun Belgiasta lähden, niin haluan TOP5-liigaan päästä, koska tiedän pystyväni pelaamaan siellä. Olen myös sanonut, että haluan nauttia futiksesta, koska olen onnekas, että saan tehdä tätä työkseni. Priorisoin aina myös perhettäni, että heillä on hyvä olla, koska minulle he ovat suurin tuki ja turva ulkomailla. Saimme oikeastaan kaikki nämä asiat yhteen ja samaan pakettiin, Uronen avasi.

Suomi kohtaa Walesin keskiviikkona harjoitusottelussa. Kello 19 käynnistyvä ottelu pelataan Helsingin olympiastadionilla. Peli näkyy V Sportin kanavilta sekä Elisa Viihde Viaplaysta. MM-karsintaurakka jatkuu sunnuntaina Kazakstania vastaan.

Ensi viikolla Huuhkajat matkustaa Ranskan vieraaksi MM-karsinnoissa. Uronen kertoi, ettei ole joutunut vielä Ranskassa median eteen. Kielen opettelu on vielä kesken, joten Uronen toivoo pysyvänsä ranskalaismedian ulottumattomissa.

– Niin kauan, kun pystyn välttämään Ranskan median, niin olen iloinen. Sitä kieltä kuulee ihan tarpeeksi ymmärtämättä mitään. Koitetaan oppia kieli ennen kuin joutuu heidän kanssa tekemisiin. Joukkueen sisällä on ollut pientä nälvimistä, ja olen kyllä muistuttanut viime vuotisesta heitä, Uronen totesi viitaten Suomen upeaan 2-0-voittoon Ranskasta viime marraskuisessa harjoitusottelussa.

LUE MYÖS:

Juho Hirvonen, Helsinki
Twitter: @jkhirvonen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.