Pohjanpalo, Valakari, Soiri, Kamara… – Nämä suomalaispelaajat saattavat vielä siirtyä siirtoikkunan viime hetkillä

© Kuva: Juha Tamminen

Siirtoikkuna sulkeutuu tänään, tiistaina, Euroopan huippusarjojen osalta. Suomalaispelaajien osalta liikennettä on nähty melko paljon kuluvan kesän aikana. Siirtoikkunan viimeinen päivä ei välttämättä ole suomalaisten osalta kovinkaan kiireinen, mutta joitain siirtoja saatetaan vielä nähdä.

Veikkausliigasta on tämän kesän aikana siirtynyt useampi pelaaja isompiin sarjoihin. Viimeisimpänä HJK:n kapteeni Daniel O’Shaughnessy siirtyi Saksan 2. Bundesliigassa pelaavaan Karlsruheriin, mutta siirto toteutuu vasta Veikkausliigan kauden jälkeen. Yksi potentiaalinen lähtijä HJK:sta saattaa olla myös keskikenttäpelaaja Lucas Lingman, jonka mahdollinen siirto isompiin ympyröihin saattaa silti toteutua vasta tammikuussa.

Tällä hetkellä kahden suomalaispelaajan siirrot Skotlantiin ovat auki. Ilmari Niskasen siirto Dundee Unitediin on jo julkaistu, mutta Niskanen on joutunut Brexitin myötä odottamaan työlupaansa. Tällä hetkellä Niskanen on Suomessa odottamassa työlupaansa.

Lisäksi Ilveksen hyökkäyspään pelaaja Eetu Vertainen painii samojen ongelmien kanssa. Vertainen on tiettävästi siirtymässä St. Johnstoneen, mutta työluvan kanssa on ilmennyt suuria ongelmia. Vertainen ei ole ollut Ilveksen kokoonpanossa enää 5.7. pelatun Haka-ottelun jälkeen.

Eetu Vertaisen siirto Skotlantiin on odotustilassa. Kuva: Juha Tamminen.

Skotlannissa siirtoikkuna sulkeutuu tänään, joten Vertaisen siirto tulisi rekisteröidä vielä tiistain aikana, jos St. Johnstone haluaa suomalaista peluuttaa vielä tämän vuoden aikana.

FC Hongassa tällä kaudella vakuuttavasti esiintynyt 17-vuotias Niklas Pyyhtiä on siirtymässä italialaiseen Bolognaan. Pyyhtiä on jo siirtomarkkinoihin keskittyvän Transfermarkt-sivuston mukaan Bolgona Primaveran pelaaja, mutta Honka ei ole vielä siirtoa virallisesti tiedottanut.

Siirtyykö joku Huuhkajista?

Italian Serie B:ssä Bresciaa edustava suomalaiskaksikko Jesse Joronen ja Simon Skrabb ovat olleet kesän aikana huhujen kohteena. Näillä näkymin maalivahti Joronen on jäämässä Bresciaan. Joronen on tällä hetkellä Huuhkajien mukana valmistautumassa keskiviikkoiseen maaotteluun Walesia vastaan. Jorosella on sopimustaan Brescian kanssa jäljellä ensi kesään saakka.

Skrabb sen sijaan saattaa vielä liikahtaa ennen ikkunan sulkeutumista. Pitkästä loukkaantumisesta kärsinyt Skrabb ei kuuluu Brescian tulevaisuuden suunnitelmiin, joten lähtö olisi kaikkien osapuolien kannalta paras vaihtoehto. Skrabbin sopimus on kesään 2023 saakka, mutta rooli on jäänyt pieneksi. Skrabb siirtyi Italiaan ruotsalaisesta IFK Norrköpingistä.

Onni Valakari on yhdistetty huhuissa Red Bull Salzburgiin sekä AC Milaniin. Kuva: Juha Tamminen.

Yksi Deadline Dayn mielenkiintoinen suomalaisnimi on kyproslaista Pafosia edustava Onni Valakari, joka valittiin myös Huuhkajien mukaan syyskuun otteluihin. Valakari on yhdistetty huhuissa kesän aikana jopa AC Milaniin, mutta todennäköisempänä vaihtoehtona on pidetty itävaltalaista Red Bull Salzburgia, joka on mukana myös Mestarien liigassa. Valakari oli maanantaina Huuhkajien harjoituksissa mukana Helsingin Talissa.

Bayer Leverkusenin hyökkääjä Joel Pohjanpalo puhui maanantaina Huuhkajien lehdistötilaisuudessa avoimesti tilanteestaan siirtoikkunan takarajan kynnyksellä. Pohjanpalo kertoi, että keskusteluja on käyty eri seurojen kanssa ja kiinnostusta on ollut. Mahdollisesta siirrosta kinkkisen tekee se, että Leverkusenin hintapyyntö on korkea, eikä näillä näkymin monikaan seura ole valmis pyydettyä summaa maksamaan.

Ennen kaikkea siksi, että Pohjanpalo on ensi kesänä vapaata riistaa, koska hänen sopimuksensa Leverkusenin kanssa päättyy. Pohjanpalo voi jo tammikuussa neuvotella ilmaisesta siirrosta.

Pohjanpalosta kiinnostuneet seurat ovat hyvin tietoisia ilmaisen siirron mahdollisuudesta. Pohjanpalo sanoikin, että on hyvin mahdollista, että hän jää taistelemaan peliajasta Leverkuseniin, jossa minutteja on alkukaudesta tullut vaihtopenkin puolelta niin liigassa kuin cupinkin puolella.

Sen sijaan Huuhkajien keskikenttäpelaaja Glen Kamara tuskin siirtyy enää tässä ikkunassa. Kamara on herättänyt kiinnostusta muun muassa Valioliigassa. Viimeisimpänä muun muassa Newcastlen on huhuiltu olevan kiinnostunut Kamaran palveluksista. Mitään konkreettista ei kuitenkaan ole noussut esiin, joten Rangersin tähtipelaaja jatkanee uraansa Skotlannissa.

Huuhkajiin valittu Pyry Soiri on parhaillaan ilman seuraa. Esbjerg ja Soiri purkivat sopimuksen hiljattain yhteisymmärryksessä.

SuomiFutis seuraa herkeämättä siirtoikkunan viimeisen päivän tapahtumia.

LUE MYÖS:

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.