HELSINKI. HJK:n ja Huuhkajien toppari Daniel O’Shaughnessy siirtyy Veikkausliiigan kauden jälkeen Saksan 2. Bundesliigassa pelaavaan Karlsruheen. Siirto varmistui maanantaina ja tiistaina O’Shaughnessy oli kertomassa siirtonsa taustoja Huuhkajien lehdistötilaisuudessa Helsingin Kalastajantorpalla.

O’Shaughnessy siirtyy Saksaan ensi joulukuussa. Virallisesti siirto astuu voimaan vasta tammikuun puolella. HJK ei tiettävästi saa topparistaan siirtokorvausta, koska O’Shaughnessy siirtyy Karlsruheen HJK-sopimuksensa jälkeen.

– Sopimukseni HJK:n kanssa päättyy marraskuun lopussa ja lähden sinne sitten joulukuun alussa. Voin pelata vasta tammikuussa, mutta seura halusi minut sinne tutustumaan, harjoittelemaan ja näkemään päivittäistä toimintaa, O’Shaughnessy kertoi.

Näin ollen O’Shaughnessy ei ehdi pelata kaikissa HJK:n Konferenssiliigan lohkovaiheen otteluissa. Topparilta jää ainakin joulukuussa pelattava vierasottelu LASK:a vastaan välistä.

Siirto olisi saattanut tapahtua jo aiemmin. Karlsruhe olisi halunnut hankkia O’Shaughnessyn jo nyt, mutta HJK ei suostunut. Näin ollen O’Shaughnessy pysyy Helsingissä vielä kauden loppuun saakka. Ratkaisu voi osoittautua HJK:lle elintärkeäksi mestaruustaiston kannalta, vaikka siirtokorvaus jäikin saamatta.

– Karlsruhe otti muutama viikko sitten yhteyttä ja sanoivat, että olisivat kiinnostuneita jo nyt kesällä (hankkimaan minut), mutta he eivät päässeet Klubin kanssa yhteisymmärrykseen. Sitten he olivat valmiita tarjoamaan diiliä sen jälkeen, kun minulla loppuu sopimus HJK:n kanssa. Se kuulosti hyvältä projektilta ja hyvältä seuraavalta askeleelta itselleni, joten allekirjoitin sopimuksen, O’Shaughnessy sanoi.

O’Shaughnessy esiintyi Huuhkajien paidassa edukseen EM-kisoissa. Se herätti myös kovasti kiinnostusta. Vaihtoehtoja oli pöydällä runsaasti.

– Tässä on ollut kesän mittaan tosi paljon kiinnostusta eri paikoista. Aina on ollut sitten jokin syy, miksi joku toinen juttu ei ole mennyt maaliin.

– On se auttanut ehdottomasti, että on päässyt isompaan ikkunaan näissä maaotteluissa, ja että pelit ovat menneet vielä hyvin, O’Shaughnessy kommentoi.

LUE MYÖS: