Mestarien liigan karsintaotteluita on jäljellä enää yhdeksän ennen kuin lohkovaiheen kattaus on valmis ja päästään jännittämään lohkoarvontoja. Kolme jäljellä olevaa playoff-vaiheen avausosien ottelua pelataan tänään keskiviikkona ja kaikki kuusi toista osaottelua ensi viikolla.

Tiistaina pelatuissa otteluissa suurinumeroisimman voiton otti yllätysjoukkue, moldovalainen Sheriff Tiraspol. Se kaatoi kotikentällään Dinamo Zagrebin 3-0 ja asetteli jalkansa jo tukevasti Mestarien liigan oven väliin. Sheriffin maaleista kaksi teki Valioliigan Wolvesissa pelaavan Adama Traorén täyskaima, joka edustaa kuuluisamman kollegansa edustaman Espanjan maajoukkueen sijaan Malin A-maajoukkuetta. Yhden maalin teki kreikkalainen Dimitris Kolovos.

Sheriff Tiraspol on Moldovan ehdoton valtaseura, joka on voittanut viimeisistä 20 jaossa olleesta mestaruudesta 18. Se onkin erittäin tuttu näky europelien karsintavaiheessa, mutta Mestarien liigan lohkovaiheeseen se ei ole vielä koskaan yltänyt. Nyt tuo temppu on erittäin lähellä, sillä Sheriffille riittää lohkovaihepaikkaan jopa kahden maalin tappio ensi viikolla Kroatiassa.

Jos Sheriff Tiraspolin unelma Mestarien liigan lohkovaihepaikasta ensi viikolla hiipuisikin, pääsisi se silti Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen. Siellä Sheriff on pelannut jo neljä kertaa aiemmin.

Sheriff Tiraspolin joukkueessa pelasivat aiemmin myös Veikkausliigasta tutut Sebastian Dahlström, Faith Friday Obilor ja William Parra. Dahlström on jo takaisin tuttuun HJK:hon palannut, mutta hänen mietteitään Sheriff Tiraspolista voi lukea MTV Urheilun tekemästä haastattelusta täältä.

[readmore from=Mestarien-liiga]

Tiistain muissa otteluissa RB Salzburg voitti kotikentällään tanskalaisen Brøndbyn 2-1, vaikka oli ottelussa jo tappiolla. Shakhtar Donetsk haki puolestaan Monacosta arvokkaan 1-0-vierasvoiton.

Keskiviikkona playoff-kierroksen ohjelmassa ovat ottelut Young Boys Bern-Ferencvaros, Malmö-Ludogorets Razgrad ja Benfica-PSV Eindhoven. C More näyttää kaikki Mestarien liigan ottelut playoff-vaiheesta alkaen suorina lähetyksinä maksullisilla kanavillaan ja maksullisessa suoratoistopalvelussaan.