Etelä-Suomen aluehallintovirasto (Avi) päätti torstaina, että uudet kokoontumisrajoitukset astuvat pääkaupunkiseudulla voimaan jo 20. elokuuta. Päätöksen mukaisesti korkeintaan 50 henkilöä voi vastaisuudessa olla samaan aikaan läsnä ulkotiloissa järjestettävässä tapahtumassa, jos alue on rajattu. Tapahtuma-alan haukkuma päätös on alueviranomaisten mukaan tehty koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi.

Sääntelyn takia Suomen Palloliiton natsat eivät riitä avaamaan yksittäisten lippujen myyntiä Kazakstan-otteluun. Suomen miesten maajoukkue kohtaa Kazakstanin 4. syyskuuta MM-karsinnoissa.

Palloliitto kertoo tiedotteessaan, että syyskuun ensimmäisen päivän Wales-harjoituspeliin ”saattaa vapautua myöhemmin myyntiin pieni erä lippuja”.

Lue myös: HJK vaarassa joutua pelaamaan suurottelun lähes tyhjille katsomoille – otteluparin siirrosta käyty keskusteluja: ”Helpompi sopia kuin Avin kanssa”

Suomen otteluissa Helsingin Olympiastadion jaetaan 25 lohkoon. Katsoja ei voi poiketa hänelle osoitetun lohkon rajojen ulkopuolella. Yhteen lohkoon otetaan enintään 50 henkeä. Täten ottelutapahtumaan voi ottaa yleisöksi maksimissaan 1 250 silmäparia, vaikka stadionin katsojakapasiteetti on 36 200.

– Ottelujärjestelyt olivat täydessä vauhdissa siten, että voisimme ottaa Olympiastadionille terveysturvallisesti kannattajia nauttimaan yhdessä jalkapallojuhlasta, kuten viime syksynä Nations Leaguen (Kansojen liigan englanninkielinen nimi) otteluissa. Myös Viro-ottelussa kesäkuussa järjestelyt sujuivat ongelmitta, eikä tartuntaketjuja tullut. Avin päätös tuli yllättäen ja olemme todella pahoillamme, että suomalainen jalkapalloperhe ei pääse näitä otteluita seuraamaan, Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande tyytyi toteamaan tilanteesta.

Palloliitto on määrännyt jokaista paikalle saapuvaa pitämään kasvomaskia.