Ai Mestarien liigassa muka vain yksi suomalainen? – 19-vuotias suomalaisvahti hallitsevan mestarin kokoonpanossa

© Kuva: Getty Images

Paljon on kirjoitettu suomalaisessa mediassa siitä, että kokenut Huuhkajien entinen kapteeni Niklas Moisander olisi tämän kauden miesten Mestarien liigassa ainoa suomalaispelaaja. Myös SuomiFutis puhui tiistaisessa jutussaan Moisanderista tällaisena.

Polvivammaansa paranteleva Moisander ei kuitenkaan ollut vielä tiistaina Malmön kokoonpanossa, kun ruotsalaisseura hävisi kotikentällään Juventukselle 0-3. Kovin vakava vamma ei ole, ja suomalaistoppari nähtäneenkin vielä tulevissa lohkovaiheen ottelussa Malmön sotisovassa.

Suomen värit olivat Moisanderin poissaolosta huolimatta kuitenkin esillä jo tiistaina. 19-vuotias maalivahtilupaus, Pikkuhuuhkajien veräjänvartija Lucas Bergström kun istui yhtenä joukkueensa kolmesta maalivahdista vaihtopenkillä, kun Mestarien liigan hallitseva mestari voitti kotonaan Zenitin 1-0.

Tammikuussa jatkosopimuksen Chelsean kanssa solminut Bergström rekisteröitiin tällä kaudella yhdeksi seuran edustusjoukkueen neljästä maalivahdista. Silti luultavasti vain harva osasi odottaa, että suomalaisnuorukainen kuuntelisi Mestarien liiga -hymniä Chelsean vaihtopenkillä jo kilpailun avauskierroksella, reilun 39 000 Stamford Bridgelle pakkautuneen katsojan läsnäollessa. Kova juttu ehdottomasti, Bergströmin nuoren iän huomioon ottaen.

Torjuntatöitä Chelseassa hoiteli Senegalin maajoukkuevahti Edouard Mendy, joka pysäytti kaksi Zenitin laukausta. Bergströmin tavoin penkillä istui 26-vuotias espanjalainen Kepa Arrizabalaga.

Kaksikko on raudanluja ja maailman eliittiä, joten olisi jo suuren luokan sensaatio, jos Bergström jo tällä kaudella Mestarien liigassa pelaamaan pääsisi. Se voisi luultavasti toteutua lähinnä siinä tapauksessa, että Chelsea varmistaisi jatkopaikkansa jo ennen päätöskierrosta, tai kokeneempien torjujien loukkaantuessa. Chelsean ja Zenitin ohella lohkossa pelaavat Juventus ja Malmö.

206-senttinen Bergström ei ole vielä Chelsean edustusjoukkueessa debytoinut kentän puolella muissakaan kilpailuissa, vaan hän pelaa lähinnä Chelsean reservijoukkueessa. Paraisilta kotoisin oleva TPS-kasvatti kuuluu myös Pikkuhuuhkajien vahvuuteen, mutta syyskuun EM-karsintaotteluissa torjuntavastuuta kantoi Aston Villan Viljami Sinisalo. Bergström odottaa yhä U21-maajoukkuedebyyttiään.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004