Paris Saint-Germainiin siirtyneen Lionel Messin heikko startti uudessa seurassa uhkaa vesittää argentiinalaistähden uran seitsemännen Ballon d’Orin voiton.

34-vuotias Messi on pelannut tämän kauden aikana toistaiseksi vasta kolmessa ottelussa, eikä ole onnistunut tekemään yhtään tehopistettä.

Samanaikaisesti Bayern Münchenin Robert Lewandowski on ollut hirmuvireessä. Puolalaishyökkääjä on tykittänyt alkukauden seitsemässä ottelussa järisyttävät 11 maalia ja antanut yhden maalisyötön.

Lewandowskin tämän kalenterivuoden tehot näyttävät nyt lukemaa 48+7. Hän on jo jättänyt tehotilastossa alkuvuonna dominoineen Messin [34+16] taakseen.

Messi on siitä huolimatta pysynyt vedonlyöntiyhtiöiden ykkössuosikkina Ballon d’Orin voittajaksi. Mutta ei Kirppu enää yhtä selkeä suosikki ole, kuin mitä hän oli kesällä johdatettuaan Argentiinan Copa Américan voittoon.

Copa Américan lisäksi Messi on voittanut tänä vuonna ainoastaan Copa del Reyn. Lewandowski on voittanut Saksan Bundesliigan sekä seurajoukkueiden maailmanmestaruuden. Menestyksekkään vuoden takia kolmanneksi voittajasuosikiksi nousseen Jorginhon meriittilistalta löytyy Mestarien liigan voitto sekä EM-kulta.

[readmore from=Messi-Lionel]

Kun tämän vuoden tehotilastot ja menestyksen summaa yhteen, voittajan tulisi olla joko Lewandowski tai Jorginho – jos palkinto jaettaisiin tässä ja nyt.

Jos voittajan valintakriteerinä käytetään henkilökohtaisia tilastoja, Lewandowskilla ne ovat paremmat kuin Messillä. Jos taas menestys ratkaisee voittajan, kuten esimerkiksi vuonna 2018 Luka Modrićin voittaessa palkinnon, Jorginho tulee kruunata Ballon d’Orin voittajaksi, koska hänen saavutukset ovat huomattavasti tätä kaksikkoa vahvemmat.

Summa summarum, mikäli Messi ei hiljalleen herää – tai Lewandowski hyydy pahemman kerran – ei argentiinalainen tule nostamaan Ballon d’Oria käsivarsilleen 5. joulukuuta Pariisissa järjestettävässä palkintogaalassa.

LUE MYÖS: Näkökulma: Pochettino teki Messille sen, mistä Guardiola varoitti jo vuosia sitten: ”Älä ikinä – ikinä – tee sitä”