Nimi Cristiano on totuttu näkemään eri maalitilastojen kärkisijoilla. On mahdollista, että Cristiano Ronaldo hilaa vaikkapa Mestarien liigan maaliennätyksen niin kauas, ettei siihen yllä enää kukaan.

Vaikka portugalilaishyökkääjän erikoisalaa onkin maalinteko, on hän myös syöttänyt seurajoukkueuransa aikana virallisissa otteluissa 229 maalia – ja maaotteluissa 41 päälle. Keskiviikkoiltana Cristiano nousi parin tunnin ajaksi tämän kauden Mestarien liigan syöttötilaston kärkeen ainoana kahden maalisyötön pelaajana – mutta ei kuitenkaan se Cristiano, jota ehkä saatatte ajatella.

Asialla ei ollut Manchester Unitediin siirtynyt ”CR7”, vaan Sheriff Tiraspolin 28-vuotias laitapuolustaja Cristiano da Silva Leite. Kutsumanimellä Cristiano tunnettu brasilialainen syötti molemmat moldovalaisjoukkueen maalit, kun Mestarien liigan ensikertalainen kaatoi historiansa ensimmäisessä lohkovaiheen ottelussa Shakhtar Donetskin 2-0.

[readmore from=Mestarien-liiga]

Ensimmäisessä maalissa oli vahvat ”Valioliiga-fibat”, sillä maalin teki Adama Traoré. Ei kuitenkaan Wolvesin Espanjan maajoukkuelaituri, vaan hänen Malin maajoukkueessa pelaava täyskaimansa. Toisesta Cristianon alustamasta maalista vastasi guinealainen Momo Yansane.

Kuten alempana olevista Squawkan tilastoista näkyy, pelasi kesällä 2017 Sheriff Tiraspoliin siirtynyt Cristiano kaikin puolin erinomaisen ottelun. Maalien syöttäminen on hänelle tuttua puuhaa, sillä viime kaudellakin hän alusti Moldovan liigassa yhdeksän osumaa. Mestarien liigan syöttöpörssin kärkipaikan Cristiano sai kuitenkin vielä luovuttaa vielä samana iltana maanmiehelleen, Ajaxin brassilaituri Antonylle, joka teki esityön kolmeen maaliin Ajaxin 5-1-voitossa Sporting Lissabonista.

Squawka

@Squawka
Cristiano has provided more assists (2) than any other player in the Champions League so far this season.

No, not that one. 😉

Squawka

@Squawka
Cristiano's game by numbers vs. Shakhtar Donetsk:

100% tackle success
100% take-ons completed
10 duels won
4 clearances
3 take-ons
3 crosses
2 chances created
2 fouls won
2 assists
1 clean sheet
0 fouls committed

It really is the UEFA Cristiano League. 🤩