Entisellä Valioliiga-tuomarilla erikoisia muistoja Jürgen Kloppista: ”Ajattelin vain, että onpa outo jätkä”

© Kuva: Getty Images

Useita suurfinaaleja tuominnut huipputuomari Mark Clattenburg kertoo Whistle Blower -nimeä kantavassa omaelämäkerrassaan, että hän pitää Liverpoolin manageria Jürgen Kloppia huonona häviäjänä.

Clattenburg kertoo kirjassaan ensimmäisestä ja viimeisestä kerrasta, kun hän on ollut tuomarina ottelussa, jossa Kloppin joukkue on ollut toisena osapuolena. Ensimmäinen ottelu oli vuonna 2014 Mestarien liigan puolivälierien avausosassa, jossa Kloppin Dortmund hävisi Real Madridille 0-3.

– Tulin pelin jälkeen pukuhuoneestani ulos ja [Real Madridin] puolustaja Marcelo ja hänen vaimonsa pyysivät minua kuvaan. Se oli yksityiskuva heidän kännykällään, joten sanoin, että se sopii. Ei ongelmaa, kirjoittaa Clattenburg Daily Mailin mukaan.

– Klopp käveli ohi juuri, kun kuvaa oltiin ottamassa. ”Aha, eli tämän takia me hävisimme, niinkö?” hän sanoi. Hän ei sanonut sitä huumorimielessä tai ystävällisesti, hän oli äkäinen.

-”Teillä oli onnea, kun hävisitte vain 0-3”, minä vastasin. Olin luultavasti hieman uhmakkaampi, koska ottelu pelattiin Madridissa.

– Minua ärsytti, kun managerit eivät osanneet olla suopeita tappion hetkillä. Klopp ei ikinä ollut hyvä häviämään. Hän oli iloinen ja hauska, kun hän voitti. Kun asiat eivät menneet hänen toivomallaan tavalla, hänestä tuli kärttyinen.

Clattenburg ja Klopp sattuivat viimeistä kertaa samaan otteluun tammikuussa 2017, kun Kloppin Liverpool isännöi Chelseaa Anfieldilla.

– Managerit tulivat harvoin pukuhuoneeseeni vaihtamaan kokoonpanolistoja. Tällä kertaa Klopp tuli sisään [keskikenttäpelaaja] Jordan Hendersonin kanssa. Se oli outoa, hän seisoi siinä ja tuijotti minua noin puoli minuuttia. Minä vain tuijotin häntä takaisin. Näin Jordanin ihmettelevän, että ”mitä helvettiä on meneillään?”

– Luuliko Klopp, että olen tyhmä? Minä en antanut hänen kiusata itseäni. Hänen lähdettyä ajattelin vain, että ”onpa outo jätkä”.